Entren en vigor els pressupostos municipals de Petrer per a 2023 que ascendixen a 27,8 MM d’euros

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El ple va aprovar una de les al·legacions presentades per a crear 3 places de comandaments en la Policia Local i s’ha rebutjat l’altra al·legació que demanava incrementar la partida destinada a hores extra del personal municipal

El ple de l’Ajuntament de Petrer ha aprovat definitivament el pressupost de 2023, una vegada han sigut resoltes les al·legacions i s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província. El Pressupost de 2023 ha entrat en vigor amb un gasto de 27,8 MM d’euros. El regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, ha recordat que contempla el major volum d’inversió pública de la dècada i el major gasto social que ha tingut la ciutat. Entre les prioritats figuren també el reforç dels serveis públics, les polítiques d’ocupació, la reactivació econòmica i l’aposta per l’activitat cultural i esportiva.

El pressupost total per a l’any vinent suposa un augment de 2´5MM respecte a l’any anterior, a causa sobretot de l’augment en 1,5MM en el cost de la llum, que passa dels 800.000€ als 2,3MM de previsió per a l’any vinent; l’increment en prop d’1MM d’euros entre els augments pel tractament de la brossa o la neteja de carrers, parcs i jardins o l’augment en 600.000€ en costos de personal. 

L’edil ha subratllat que Petrer és dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de la Comunitat Valenciana, cosa que significa que és una de les ciutats amb els impostos i taxes més baixos, i “eixe és el motiu que tinguem un dels pressupostos més baixos pel nombre d’habitants”, ha puntualitzat.  

Respecte a les al·legacions presentades, Poveda ha assenyalat que és un recurs que està a la disposició de qualsevol persona o col·lectiu. S’ha aprovat l’al·legació presentada pel sindicat SEP per a la creació de les tres places de comandaments policials, ja que “la Llei establix que en municipis entre 20.000 i 100.000 habitants la plantilla ha de contenir fins a 15 places de comandaments”, al mateix temps que s’ha desestimat una altra al·legació d’este mateix sindicat que demanava ampliar la partida d’hores extra. En qualsevol cas, l’edil ha assenyalat que “la nostra disposició i compromís és sempre aconseguir els millors serveis públics, el manteniment adequat de la ciutat, la il·lusió per fer prosperar Petrer i per a aconseguir-ho cal agrair la labor de funcionaris i personal de les empreses externes que treballen en eixes funcions”.