Entren en funcionament les dues estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

De manera provisional fins a l’aprovació de la taxa municipal, el servici té caràcter gratuït.

Aquesta setmana han entrat en funcionament els dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics que el mes de desembre passat l’Ajuntament de Petrer va instal·lar al carrer Calvari s/n, en la part superior del parc 9 d’Octubre, i a l’avinguda Reina Sofia, al costat de l’estació d’autobusos, punts estratègics per la seua proximitat a zones d’interés turístic i comercial i pel seu fàcil accés des de l’autovia.

Es tracta de dues estacions de recàrrega semiràpida d’accés públic que, de manera provisional, fins a l’aprovació i la implantació de la taxa municipal corresponent, ofereixen el servici sense cost per a l’usuari.

Les reserves per a fer la recàrrega es poden realitzar a través de l’APP d’Iberdrola de Smart Mobility, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Petrer. Aquesta aplicació, sense necessitat de ser client d’Iberdrola, permet l’accés des del mòbil per a geolocalitzar punts de recàrrega, reservar i pagar, una vegada aprovada la corresponent taxa municipal. El cost inicial estimat és de 0,15 €/kW.

Cal recordar que el cost de la instal·lació ha sigut de 13.563 €, dels quals l’IVACE ha aportat 10.850,40 € i la resta l’ajuntament que, amb aquest tipus d’actuacions per a impulsar la mobilitat elèctrica, busca reduir el consum i disminuir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associats.