Uns 300 alumnes de la població s’enfronten a estes proves decisives per a l’accés a la universitat

Els tres instituts de Secundària de Petrer, IES Azorín, IES La Canal i IES Poeta Paco Mollá, s’unixen en una iniciativa de cooperació per a oferir un pla de reforç a tots els alumnes que realitzaran la PAU. Es tracta d’un programa de ludificació en el qual a través de la plataforma Kahoot els estudiants poden contestar preguntes probables que podrien eixir en els exàmens que se celebren els dies 8 i 9 de juny.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Petrer i estarà supervisat per l’inspector de zona de la Conselleria d’Educació, Juan Antonio Castaño, que també ha estat present en la roda de premsa de presentació per a exportar-ho a altres poblacions i comarques de la Comunitat Valenciana.

És una aposta dels tres centres educatius de Petrer per la digitalització de continguts”, ha indicat el director del Paco Mollá, Luis Escandell, que ha afegit que “els estudiants de Segon de Batxillerat comptaran per primera vegada amb un programa d’acompanyament digital que permeta reforçar els continguts del temut examen”.

L’examen de PAU és una prova que pot marcar la vida dels estudiants, que els preocupa a ells i a les seues famílies”, ha indicat l’alcaldessa, Irene Navarro, i ha dit que “tant de bo quan jo vaig haver de fer la prova haguera tingut un programa d’estes característiques”, que ha agraït així el treball dels professors que han desenvolupat el projecte i la unió dels tres instituts.

Els centres han unit esforços perquè a través del portal web https://wikikahoot.iespacomolla.esels estudiants puguen accedir a una gran col·lecció amb més de 100 qüestionaris kahoot sobre les diferents matèries de batxillerat que els permetran millorar sens dubte el seu rendiment”, en paraules de la directora de la Canal, Tanya Martínez.

Els estudiants podran repassar i consolidar continguts a través dels seus mòbils, tauletes digitals i ordinadors, alhora que participar de manera conjunta en kahoots dissenyats per a 2.000 estudiants i mesurar els seus coneixements amb uns altres”, ha indicat Ana M. Almendros, directora de l’IES Azorín.

El projecte, que es troba en la seua fase inicial, està coordinat pels professors Pedro Civera i Vicente Peñataro, i amb la participació de professors dels tres centres educatius per al desenvolupament dels continguts. A més, es compta amb la col·laboració de José Joaquín Martínez Egido, coordinador de la PAU de la Universitat d’Alacant, que assessorarà en la creació de continguts, així com la de David Abad, professor del Departament d’Anàlisis Estadístiques de la Universitat d’Alacant, que analitzarà l’impacte de l’experiència en l’aprenentatge dels estudiants.

Cal destacar que esta experiència compta amb el suport de Kahoot Academy, distintiu atorgat pel portal Kahoot a professors i centres educatius. Actualment només hi ha 1.000 en el món i Petrer s’ha convertit en el primer municipi que compta amb dos centres docents reconeguts.

L’evolució d’esta iniciativa conjunta contempla la inclusió dels continguts d’assignatures dels diferents cursos de Secundària, mòduls dels Cicles Formatius de Formació Professional, i proporciona una nova ferramenta per a docents totalment inclusiva i que impulsa les noves metodologies educatives en cooperació, ludificació, ús de les tecnologies de la informació i foment del plurilingüisme.