Els controls de trànsit l’any 2022 van tramitar 122 denúncies per no haver passat la ITV i 74 denúncies per mancar de l’assegurança obligatòria d’accidents

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La Policia Local també va detectar 6 accidents de trànsit amb fugida, encara que la majoria van ser aclarits i es va identificar el conductor

 

La Policia Local de Petrer ha fet balanç de les dades de l’any 2022 en la tramitació de denúncies, la majoria d’elles en controls de trànsit rutinaris. Així, durant l’any 2022 es van tramitar un total de 122 denúncies a propietaris de vehicles que no havien passat la ITV corresponent i 74 denúncies van ser per no portar l’assegurança d’accidents obligatori. 

L’edil Pablo Lizán ha recordat que circular sense la ITV en vigor pot suposar greus problemes: des d’una sanció econòmica a la no cobertura de la companyia d’assegurances en cas d’accident. La ITV és obligatòria per a tots els vehicles, inclosos els ciclomotors. També és important portar en regla l’assegurança obligatòria, ja que tenir un accident sense assegurança pot portar conseqüències greus. Com se sap, comptar amb una pòlissa de cotxe, encara que siga la de tercers bàsica o també denominada de responsabilitat civil, és obligatori al nostre país”.

A més, la Policia Local va comptabilitzar fins a 6 accidents en els quals un dels implicats, normalment el responsable, abandona el lloc de l’accident sense facilitar dades a l’altra part ni esperar a l’arribada policial, amb l’evident intenció d’evitar assumir eixa responsabilitat. L’edil de l’àrea ha indicat que “continuarem vetlant perquè cap accident quede sense responsables i en els casos en què algú pretenga fugir de les seues responsabilitats, la Policia Local emprarà tots els seus recursos per a esbrinar la seua identitat i determinar la seua implicació en el sinistre, així com investigar si a més de l’accident va poder existir la comissió d’algun delicte”.

És un dels objectius de les càmeres intel·ligents instal·lades en els accessos principals a la ciutat, que en estos moments estan en fase de test, que permetran conéixer i vigilar l’estat del trànsit, localitzar determinats cotxes per a atrapar a delinqüents, oferir major seguretat, controlar els accessos i detectar vehicles que circulen sense ITV o assegurança. Tot això mitjançant l’anàlisi intel·ligent d’imatges mitjançant càmeres de lectura de matrícules, les dades de les quals són remeses directament a la Direcció General de Trànsit (DGT), que és l’organisme que imposa les sancions.