Els centres de Salut de Petrer realitzen prop de 200 proves d’antígens en els primers quinze dies

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta d’una mesura afegida als PCR que es fan a l’Hospital General Universitari d’Elda.

Els centres de salut Petrer 1 i Petrer 2 han realitzat en total prop de 200 proves d’antígens en els primers quinze dies des que la conselleria de Sanitat va enviar els kits perquè es realitzaren aquestes proves. En qualsevol cas, l’Hospital d’Elda continua realitzant les proves PCR.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha distribuït dosis de test d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en 15 minuts) a l’Atenció Primària dels departaments de salut. Actualment es disposa de dues proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent.

La realització de l’una o l’altra depén de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes. Així, s’utilitza el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes es continua realitzant la PCR.

Durant les dues primeres setmanes de posada en marxa de les proves d’antígens, el Centre de Salut Petrer 1 ha realitzat 75 proves, amb una mitjana de positius del 50%. És important ressaltar que, prèviament a la realització de la prova, es fa una valoració mèdica.

Al Petrer 2 s’han fet un total de 115 proves d’antígens en els primers quinze dies, amb una mitjana de 8 proves diàries. Igualment, aquest centre de salut també realitza una valoració clínica prèvia als pacients.

En tots dos centres, la realització del test antigènic ràpid es fa fonamentalment en pacients amb temps devolució menor de cinc dies i que presenten símptomes de malaltia. El test de PCR queda reservat per als pacients amb més de cinc dies devolució i per als contactes asimptomàtics