Els accessos a Petrer compten amb dues càmeres de videovigilància capaces de detectar si el vehicle és robat, no té ITV o d’assegurança obligatòria

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es tracta de la incorporació d’un nou sistema que se suma a les més de 30 càmeres que ja vigilen la població connectades a la Policia Local

 

Conéixer i vigilar l’estat del trànsit, localitzar determinats cotxes per a atrapar a delinqüents, oferir major seguretat, controlar els accessos i detectar vehicles que circulen sense ITV o assegurança. Són només algunes de les moltes aplicacions que s’activaran pròximament després de la instal·lació d’un sistema de control i mesurament del trànsit i anàlisi intel·ligent d’imatges mitjançant càmeres de lectura de matrícules, instal·lades en els accessos a Petrer per la zona del Guirnei i a Salinetes.

Així ho ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Pablo Lizán, que ha indicat que “són més ferramentes al servei de la Policia Local per a millorar la resposta dels cossos policials en el moment en què es detecten vehicles potencialment perillosos, per a localitzar actuacions incíviques en la via pública així com per al compliment de qüestions bàsiques com portar l’assegurança o la ITV en vigor”. El regidor ha explicat que “no tenim un afany recaptatori perquè estes sancions són gestionades directament per la DGT”, i ha recalcat que “en moltes ocasions es produïxen accidents i els infractors fuguen perquè no tenen assegurança, i això és un problema”

Les dues càmeres intel·ligents s’han instal·lat amb una subvenció de l’IVACE i tenen un cost de 5.000 €. A més, estaran connectades a un sistema adquirit per la Policia Local que permet la lectura i identificació dels vehicles. “També, si no es porta casc en el cas de motos o ciclomotors”, ha indicat el regidor. 

Per la seua banda, el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha indicat que les càmeres estan situades en punts estratègics d’entrada a la ciutat però també en dos àrees industrials importants, com són la zona del Guirnei i Salinetes. “Volem fer també més segures les zones industrials on hi ha cada dia un gran tràfec de persones i volem donar més seguretat als empresaris”, ha subratllat. 

El comissari de la Policia Local de Petrer, Antonio Amorós, ha recordat que “les sancions per no portar l’assegurança en vigor ronden dels 1.000 als 2.800 euros, mentres que no haver passat la ITV comporta una sanció de 200 euros”.