Este matí les dos ciutats s’han unit per a inaugurar les jornades en l’esplanada del castell-fortalesa de Petrer amb la presència del director general de Turisme, l’alcaldessa de Petrer i els regidors de Turisme dels dos  municipis

Des d’este matí, Petrer i Elda, acullen les XX Jornades de la Xarxa Tourist Info, que, després del parèntesi obligat de 2020, ocasionat per la pandèmia de la COVID-19 i les mesures de restricció, Turisme Comunitat Valenciana torna a celebrar esta trobada anual.

Durant dos dies, més de 100 persones del personal tècnic i informador del sector turístic de les més de 200 oficines distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana es reunixen en les dos poblacions en unes jornades encaminades a impulsar i millorar els serveis que reben les persones que visiten les oficines d’informació turística de la Comunitat Valenciana.

En l’acte d’obertura, celebrat en el punt més emblemàtic de Petrer, l’esplanada del castell-fortalesa, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha donat la benvinguda als participants i ha destacat que “La indústria del turisme és i ha sigut vital per al desenvolupament de la Comunitat Valenciana, ja que el turisme ens fa créixer”. Referint-se a Petrer i al turisme d’interior, ha manifestat que “els municipis d’interior sabem perfectament que hem d’activar la creativitat com a motor de la nostra oferta turística, per a acostar-nos a un turista que cada dia està més informat, que cada dia és més exigent…”, posant en valor el treball dels tècnics de la Tourist Info de Petrer i, en general, de la resta d’oficines.

Per part seua, Jesús Sellés, regidor de Turisme d’Elda, ha expressat que “l’aposta turística d’Elda es fonamenta, a més d’en el turisme industrial, en quatre aspectes ben diferenciats: patrimoni, tradicions, cultura i història, i precisament en la base d’esta oferta residixen els principals senyals d’identitat on els eldencs ens sentim molt orgullosos i, per tant, profundament identificats. Estos senyals són el jaciment arqueològic del Monastil, festes com els Moros i Cristians i la baixada de torxes de Bolón, com a preludi de la Cavalcada, el Museu del Calçat i la recreació dels últims moments de la II República a la nostra comarca”.

També ha dit que “són quatre aspectes dels quals els eldencs ens sentim molt orgullosos, però que, a més, ens definixen com a ciutat, així que, sobretot, són quatre aspectes que servixen d’excusa a qualsevol turista per a venir a Elda”.

Herick Campos, director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, ha destacat que a la Comunitat Valenciana “treballem conjuntament ajuntaments, diputacions i comunitat autònoma per generar esta xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana amb 215 oficines en tota la comunitat que oferixen una informació de qualitat i estandarditzada”.

El director general ha posat en valor el treball dels tècnics, expressant que “dintre de les Tourist Info hi ha tècnics, perquè per a tenir una Tourist Info, cal tenir un tècnic, cal tenir un personal preparat, capacitat que garantix que eixe servei turístic és de qualitat, que oferix una atenció integral al visitant”.

Les jornades, erigides com un instrument de cohesió de l’equip de professionals que conformen la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, tenen com a objectiu donar a conéixer de primera mà els serveis i l’oferta turística de tots dos municipis.

A més, el programa d’esta XX edició de les Jornades Tourist Info inclou una taula redona per a conéixer les inquietuds, expectatives i projectes comuns del sector. D’altra banda, es donarà a conéixer l’experiència en xarxes d’informació turística de la Generalitat de Catalunya, per a contrastar amb els serveis oferits per la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana i avançar així en la generació de nous serveis i espais per als i les turistes que visiten la Comunitat Valenciana.

Així mateix, en el transcurs de les Jornades se celebrarà la trentena tercera reunió del Comité de Qualitat i Innovació de la Xarxa Tourist Info, en la qual es tractaran, entre altres temes, els punts violeta turístics, l’atenció presencial digitalitzada, així com les noves certificacions ICTE sobre la implantació dels ODS en les empreses turístiques.

També, en el marc d’estes jornades està previst que el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, faça l’entrega el dimecres que ve 24 de novembre del premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info 2021, al qual s’han presentat projectes de set oficines de la Comunitat Valenciana.

WordPress Video Lightbox Plugin