Ja hi ha més de 150 participants i el termini d’inscripció finalitza el pròxim 22 de gener a les dotze de la nit.

La ultra marató ElCid-Falcoxtrem que organitza el Centre Excursionista de Petrer (CEP), en col·laboració amb l’Ajuntament de Petrer, la Diputació d’Alacant i empreses i entitats esportives de muntanyisme ja té data. Serà el pròxim 25 de gener i transitarà per un traçat de 70 quilòmetres i més de 3.300 m. de desnivell positiu, per paratges de tres termes municipals: Petrer i Castalla en la seua majoria, i per Tibi, amb el repte de completar la prova en 20 hores com a màxim.

Solucionats els problemes que van obligar al seu ajornament el mes de març passat, després de denegar la Conselleria el permís en considerar que hi havia problemes amb alguns itineraris i aspectes de proximitat a la nidificació d’aus rapaces, els organitzadors van continuar treballant “amb la mateixa il·lusió del primer dia i el compromís moral que teníem amb tots els participants que volen disfrutar d’una prova apta tant per a corredors de muntanya com per a senderistes que tinguen una bona preparació”, ha dit Manuel Ricote, del CEP.

La regidora d’Esports, Patricia Martínez, que ha estat acompanyada pel portaveu de l’equip de Govern i l’edil de Medi Ambient, Fernando Portillo i Fernando Díaz, ha elogiat la labor desenvolupada pel Centre Excursionista i la repercussió que tindrà per a Petrer la celebració d’aquesta prova. Més de 150 voluntaris s’han involucrat en el bon desenvolupament de la prova que començarà a les 5 de la matinada des del 9 d’Octubre i els primers corredors de la qual s’espera que arriben entorn al migdia a la meta situada també en aquest parc. Els organitzadors calculen que el gruix arribarà a partir de les quatre de la vesprada i els últims entorn a la mitjanit.

La prova manté els mateixos col·laboradors i patrocinadors i la inscripció estarà oberta fins el pròxim dia 22 de gener a les 12 de la nit, en la web elcidfalcoxtrem.com. El nou traçat ha sigut testat amb esportistes d’elit acostumats a aquesta mena de proves com Miguel A. Sánchez Cebrián, Yolanda Valiente, Sebas Sánchez i José M. García Acosta i és “fins i tot més atractiva en discórrer per zones d’especial bellesa paisatgística, respectant tot el que se’ns ha dit perquè des del primer moment els primers interessats a tindre un respecte absolut per les nostres muntanyes hem sigut nosaltres”, ha explicat Manu Brotons, del CEP.

Els organitzadors han destacat que la inscripció no sols està oberta a corredors de muntanya sinó que “també aquells senderistes que tinguen una bona preparació poden sumar-se a aquest repte que serà tota una aventura i una prova que mai abans s’ha vist a la comarca”, ha assenyalat Miguel A. González-Conde, un dels organitzadors.

El Centre Excursionista de Petrer considera que ja és un èxit els 150 inscrits, esportistes tots ells a un gran nivell, i ja pensen en la segona edició que “amb més temps i una vegada rodats després d’aquesta primera experiència la prova serà molt més gran”, ha indicat Brotons.

WordPress Video Lightbox Plugin