El Pla LGTBIQA+ de Petrer complix els seus primers mesos d’acció amb activitats de formació i visibilització

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La taula de la diversitat es reunix de manera bimensual per a garantir la implementació i execució correcta de les més de 80 accions que preveu el pla

Des de l’aprovació i posada en marxa del primer Pla municipal LGTBIQA+ el mes d’octubre passat, l’Ajuntament de Petrer està treballant per a implementar i garantir les més de 80 accions que contempla el pla amb l’objectiu promoure el respecte a la diversitat sexual i de gènere a Petrer, erradicar la LGTBIfòbia i visibilitzar les seues realitats així com construir societats més democràtiques i respectuoses amb totes les diversitats.

Este matí, la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Ana Tortosa, acompanyada per dos tècnics de l’àrea, han detallat el treball realitzat en estos mesos, i ha indicat que “dintre de les línies estratègiques ja s’han realitzat moltes activitats i accions”. En eixe sentit, l’edil ha ressenyat que “el primer que vam fer des de la línia de la governança inclusiva va ser la creació i aprovació d’este pla i la creació de la taula de la diversitat que ja s’ha reunit i està treballant”. També ha destacat la formació en matèria LGTBIQA+ a tota la plantilla de l’Ajuntament de Petrer durant estos mesos, i ha apuntat que “s’intensificarà de manera més individualitzada per a cada departament en este 2023”.

Pepe Castillo, educador social, ha insistit en la importància de la taula de la diversitat, que es reunix de manera bimensual, per a “assegurar el control i l’execució correcta de les mesures del pla”. També ha apuntat que “la valoració de la formació per part del personal de l’Ajuntament ha sigut molt positiva”.

En concret, la formació GODI, formació en diversitat afectivosexual i de gèneres, ha versat sobre diversitat sexogenèrica: sexualitat humana, identitat de gènere i orientació afectivosexual; conceptualització GODI: gènere i orientacions diverses i intersexuals; les identitats sexuals i de gènere al nostre voltant: cisheteronormativitat, heterosexisme i LGTBIfòbia; contingut per a desmuntar mites sobre la diversitat sexogenèrica i ferramentes per a la inclusió LGTBIQA+ en les administracions públiques.

Per la seua banda, Miriam Alberola, promotora d’Igualtat, ha detallat algunes altres accions implementades en estos mesos, com la incorporació, per part de la Regidoria de Participació Ciutadana, d’una sessió amb contingut LGTBIQA+ en la seua formació dirigida a les associacions locals; la realització d’una exposició i conferència sobre visibilitat trans i llenguatge inclusiu i comunitat LGTBI; o la instal·lació en les passades festes patronals d’un punt d’informació LGTBIQA+.

LÍNIES ESTRATÉTICAS DEL PLA

Cal recordar que el primer Pla municipal LGTBIQA+ 2023-2026 contempla  sis línies estratègiques amb més de 80 accions que es duran a terme al llarg de la vigència del pla. Estes línies són: 

  1. Governança inclusiva

  2. Coeducació i atenció a la diversitat

  3. Cultura diversa i turisme 

  4. Qualitat de vida i empoderament 

  5. Visibilitat, participació i memòria històrica

  6. Erradicació de la LGTBIfòbia