La regidoria de Cultura i Patrimoni ha programat diverses activitats per a celebrar aquesta efemèride, que s’ha endarrerit un mes degut a la seua coincidència amb les festes de Moros i Cristians

Petrer commemora el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats que giren entorn del patrimoni i les tradicions sota el títol: «Els museus com a eixos culturals. El futur de les tradicions», un lema proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM). Aquesta activitat, organitzada per la Regidoria de Cultura i Patrimoni i el Museu Dámaso Navarro, s’ha retardat un mes, com en anys anteriors, a causa de la coincidència de la data original amb les festes de Moros i Cristians de la localitat. En aquest sentit el director del Museu Dámaso Navarro, ha indicat que l’han adaptat a la realitat patrimonial de Petrer i han unit les labors que realitzen en el museu amb les tradicions de la ciutat.

Entre les activitats programades per al dissabte 15 es troben, a les 20.00 hores, una conferència titulada «El Museo Dámaso Navarro de Petrer. 20 años de historia y patrimonio», a càrrec de l’equip del museu mateix, en la qual realitzarà una retrospectiva de la seua història. I, a les 21.00 hores, una visita guiada per les instal·lacions del museu.

Ja el diumenge 16, d’11.00 a 14.00 hores, s’ha preparat un taller d’arqueologia i tradició en el qual el públic infantil podrà experimentar els treballs que es realitzen en el museu i conéixer l’antiga tradició de Petrer que consisteix a trencar botiges i cànters durant el Dissabte de Glòria de la Setmana Santa.

S’anima a totes les persones a assistir i conéixer un poc més del patrimoni de Petrer en família i totes les activitats seran gratuïtes i pensades “entorn de l’amor” pel patrimoni i “per Petrer”.Així mateix, no serà necessari inscriure’s prèviament. A més, totes les persones que participen rebran un DVD amb el documental que es va projectar en l’exposició de Petrer al MARQ.

WordPress Video Lightbox Plugin