El Museu Dámaso Navarro renova la marca Q de Qualitat Turística que només tenen 22 museus en tota Espanya

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

L’auditoria per a renovar esta certificació de qualitat turística ha valorat molt la incorporació de noves peces de manera constant

 

El Museu Dámaso Navarro ha renovat la certificació de la marca Q de Qualitat Turística, un segell de qualitat que només tenen 22 museus en tota Espanya i que corrobora que el servei, equipament i infraestructures del museu són excel·lents, que garantixen al visitant una experiència accessible i de qualitat. 

Va ser fa uns dies quan el comité de certificació va donar llum verda a la resolució favorable per a renovar-li al Museu de Petrer la marca Q de Qualitat Turística per al present any. A més, segons ha destacat el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, “l’auditoria ha valorat molt la incorporació de noves peces a la col·lecció permanent, especialment la de l’excepcional columna romana que va aparéixer en les excavacions de la plaça de Baix a la fi de l’any passat, de la qual l’auditoria ressalta el seu gran valor patrimonial i històric”.

L’auditoria també posa en valor l’accessibilitat del museu amb la incorporació de noves reproduccions en 3D de les peces més importants i la implicació de l’equip per mantindre els estàndards de qualitat i el compromís amb la millora contínua. “Tot això fa que rebem un alt grau de satisfacció per part dels visitants quan finalitzen la seua visita al nostre museu”, ha afegit Portillo.

L’edil ha indicat que “esta nova resolució favorable de la marca de qualitat turística és un reconeixement més a la bona labor que està duent a terme tot l’equip humà del Museu, amb Fernando Tendero al capdavant”, i ha apuntat que “la seua labor està sent fonamental per a donar a conéixer el nostre ric passat d’una manera molt didàctica i atractiva”.   

OBTENCIÓ DE LA MARCA

Cal recordar que el Museu Dámaso Navarro va obtindre la marca Q de Qualitat Turística, de mans de l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE), en 2020, que compta amb una subvenció de Turisme València i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en considerar que els museus, a més de formar part de l’oferta cultural d’una localitat, també formen part de la seua oferta turística, màximament si són institucions interessants en els seus continguts i atractives i accessibles en les seues instal·lacions. 

Quan van atorgar la distinció a Petrer, només 10 museus comptaven amb aquesta, i actualment en sumen 22, entre els quals es troben el Museu Guggenheim Bilbao, el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i el MARQ d’Alacant, entre altres. Al costat de la Q de Qualitat Turística en els anys de la pandèmia de COVID-19, també es va aconseguir el segell de qualitat Safe Tourism, atorgat pel mateix Institut de Qualitat Turística Espanyola per a demostrar que el Museu de Petrer era un lloc segur.