Els tallers, programats per al tercer diumenge de cada mes, plantegen un recorregut per la història de Petrer des de la prehistòria fins al segle XX.

El cicle arranca aquest diumenge 16 de febrer amb el taller de prehistòria.

El Museu Damáso Navarro ha programat per a aquest 2020 un cicle de nou tallers didàctics sota el títol “Didarq” amb l’objectiu d’acostar la història de Petrer als més xicotets i convertir el museu en un espai dinàmic.

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, qui ha presentat aquesta nova iniciativa formativa i didàctica del museu al costat de Fernando Tendero, director del Museu, i l’historiador Juan Carlos Valero, qui impartirà els tallers, ha subratllat que “aquest és un cicle pensat per a disfrutar-lo en família, perquè els pares acompanyen els xiquets i disfruten, d’una banda, aprenent història de Petrer, i per un altra, jugant”. Portillo també ha remarcat que “pretenem entendre el museu, no sols com una exposició permanent, sinó com un espai ple de vida, activitat i d’oferta cultural i formativa”.

Segons ha explicat el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero, els nou tallers programats plantegen un recorregut cronològic des de la prehistòria, taller previst per a aquest diumenge 16 de febrer, fins al segle XX, etapa històrica que tancarà el cicle al desembre amb un taller d’espart. L’època ibèrica, la romana, al-Àndalus, l’època medieval, l’època moderna, les carasses i l’art rupestre completen la resta de temàtiques.

Els tallers, amb caràcter gratuït, es realitzaran el tercer diumenge de cada mes, excepte juliol i agost i estan dirigits a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. Atés que es tracta de grups reduïts de 20-25 participants, el Museu ha fixat dos torns (el primer a les 11.30 i el segon a les 12.30 h) i, a més, es requereix inscripció prèvia, bé al mateix Museu (de dilluns a diumenge de 10.00 a 14.00 h), per telèfon en el 966 98 94 00 en horari de matí, a través dels correus electrònics museo@petrer.es i museodamasonavarro@gmail.com i per mitjà de la pàgina de Facebook “Museu de Petrer”.

Juan Carlos Valero, llicenciat en història amb una àmplia trajectòria en temes de didàctica i que ja ha col·laborat anteriorment amb el museu Dámaso Navarro durant les jornades de portes obertes, ha sigut l’encarregat de dissenyar els tallers. Valero ha explicat que cada taller estarà dividit en tres parts. “Una primera on els xiquets hauran d’adquirir una sèrie de coneixements després de la lectura d’uns textos; serà una competició tipus trivial per grups”. Després dels coneixements adquirits, “hauran d’identificar i diferenciar peces de l’època històrica que es treballe”. I en la tercera part, “donarem cabuda a la creativitat, treballant en la creació d’elements que formen part de la cultura de Petrer de cada etapa històrica”.

A cada participant se’ls repartirà un tríptic a manera de passaport o carnet en el qual, completant diverses activitats al llarg de l’any, al final de l’any, rebrà un regal relacionat amb la història de Petrer.

WordPress Video Lightbox Plugin