El DOGV publica hui la declaració de les Carasses com a Bé Immaterial de Rellevància Local

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Este reconeixement que ja és oficial és també un compromís per a conservar i protegir esta tradició que, segons fonts documentades, es remunta a finals del segle XIX

Les danses de les Carasses, una de les tradicions arrelades i longeves amb valor patrimonial de Petrer, ja són Bé Immaterial de Rellevància Local, una vegada s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), d’acord amb l’aprovació per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, ha precisat que esta declaració “suposa un reconeixement a la citada festivitat, com recentment també es va publicar de les Falles de la Nit de Reis, que formen part del nostre cabal cultural i és expressió de tradicions amb les quals ens sentim molt identificats”.

El regidor també ha agraït a les persones i col·lectius, gràcies als quals, després d’una etapa de prohibició al començament dels anys 60 pel règim franquista, es van recuperar amb l’arribada de la democràcia i en 1979 es van autoritzar per decret, i han perdurat fins a l’actualitat.

Així mateix, els primers documents escrits es remunten a l’any 1830, els quals estan relacionats amb esdeveniments religiosos, ja que se celebraven en coincidència amb festes litúrgiques. Se celebren els caps de setmana posteriors al 7 d’octubre, festivitat de la patrona, la Mare de Déu del Remei.

La publicació d’este reconeixement comporta l’esforç i compromís de l’Ajuntament per a continuar promocionant, fomentant i conservant estes tradicions”, ha destacat Portillo.