L’EcoIlla Hispanoamèrica, projecte de compostatge comunitari que es va posar en marxa a Petrer al febrer d’enguany, s’ha convertit en un exemple de bona gestió en la transformació de residus orgànics en compostos.

Així, dijous passat 7 d’octubre a la vesprada, una delegació provinent d’Àfrica, en concret integrada per prop de 20 representants polítics i tècnics del Consorci de la Ribera, de la Cambra Districtual d’Aigua Gran (Sao Tomé i Príncipe) i de la Cambra Municipal de Mosteiros (Cap Verd), va visitar Petrer per a conéixer de primera mà el treball que s’està fent en l’EcoIlla situada a l’av. Hispanoamèrica.

La visita, emmarcada dintre del projecte europeu de cooperació del desenvolupament REHDES, finançat per l’Oficina EuropeAid de la Comissió Europea, va ser organitzada pel Consorci de Residus CREA, que, entre les diferents ubicacions incloses en la visita, va decidir incloure l’illa de compostatge comunitari de Petrer, tenint en compte que la bona gestió d’esta ha permés que ja s’hagen compostat col·lectivament més de 2.000 quilos de residus orgànics, la qual cosa ha permés l’extracció dels 600 primers litres (quilos) de compostos.

Fernando Díaz, regidor de Serveis Generals, que ha estat acompanyant la delegació africana durant la seua visita a Petrer, ha agraït al Consorci que “pose com a exemple el treball que fem a la nostra ciutat”, i ha destacat que “el bon resultat ha sigut fruit del treball en equip, la responsabilitat i l’esforç col·lectiu de tots els voluntaris i voluntàries que, des del primer moment, s’han compromés amb el medi ambient a través d’este projecte”.

En la visita a Petrer també ha estat el president del Consorci CREA, Fulgencio José Cerdán.

Mitjançant el projecte REHDES els socis podran desenvolupar plans de gestió sostenibles de residus als seus països d’origen que incloguen recollides selectives i tractament adequat d’estos. Concretament, a Sao Tomé i Príncipe s’implantarà un sistema de recollida selectiva de residus orgànics i una planta específica per al seu tractament diferenciat, tot això per a reduir al màxim els residus que acaben en abocador.

WordPress Video Lightbox Plugin