El Consell Municipal de Cultura aprova retolar com a plaça de Luvi el nou espai públic que s’està urbanitzant en la UZI Els Pins

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es pretén amb això fer un reconeixement a la importància històrica de l’antiga fàbrica de Luvi i als centenars de treballadors que contribuïren als anys daurats d’esta emblemàtica empresa

El Consell Municipal de Cultura ha aprovat la designació del nou espai públic en procés d’urbanització en la UZI Els Pins com a plaça de Luvi. Este espai, que abastarà 9.200 metres quadrats de zones verdes, s’erigirà en el cor del nou projecte urbanístic que està en plena fase d’obres i que “marcarà un abans i un després per a Petrer, igual que va ocórrer fa més de cent anys amb l’antiga fàbrica de Luvi”, en paraules del regidor de Cultura, Fernando Portillo.

La decisió de retolar la plaça amb el nom de Luvi reflectix el compromís del Consell Municipal de Cultura per “preservar la nostra rica història local”, ha indicat l’edil. Este òrgan de participació en el qual estan representats nombrosos col·lectius de la població és des del qual partixen les propostes de retolació de carrers i places, per a ser sotmeses finalment a l’aprovació oficial en la Junta de Govern Municipal que presidix l’alcaldessa.

Això és un homenatge que no sols reconeix la importància històrica de l’antiga fàbrica de Luvi sinó que també celebra el llegat de la indústria i les milers de famílies que van contribuir als anys daurats de l’empresa”, ha indicat el regidor.

A més, una vegada finalitzada la construcció de la plaça, s’instal·larà un panell informatiu que arreplegarà la història del que va ser l’antiga fàbrica de Luvi. Este esforç per recuperar i conservar l’esplendor de la zona on se situava la fàbrica subratlla la importància de recordar i valorar el nostre patrimoni industrial.

La nova plaça de Luvi no és només un tribut al nostre passat industrial, sinó que també simbolitza un futur prometedor per a la nostra comunitat“, assenyala Portillo, que ha afegit que “igual que la fàbrica de Luvi va ser un motor de canvi i desenvolupament, esta nova urbanització pretén ser un revulsiu per a Petrer, per fomentar el creixement i la vertebració de la
ciutat“.

L’antiga empresa Luvi, fundada en 1921 pels germans Ricardo i Luis Villaplana, va arribar a ser un referent en la indústria del calçat, amb una plantilla de 350 treballadors i una producció de 1.500 parells de sabates diàries. “La creació de la plaça de Luvi simbolitza un pont entre el passat industrial de Petrer i el seu futur com a ciutat innovadora i amb un teixit econòmic diversificat”, en paraules de l’edil.