El concert de música festera del dissabte 4 de novembre marcarà l’inici de les activitats de la Festa dels Capitans

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Durante el concert, a càrrec de la Colla El Terròs, es rendirà homenatge a les files que celebren 25 i 50 anys i a expresidents i exdirectius de les diferents comparses

A les portes del mes de novembre, mes de la Festa dels Capitans a Petrer, este matí Reme Millá i Pedro Juan, en representació de la Comissió de música de la Unió de Festejos, han presentat el XXXVIII Concert de Música Festera, que tindrà lloc el dissabte 4 de novembre, a les 19.30 en el Teatre Cervantes, en esta ocasió a càrrec de la Colla El Terròs.

Este acte “marcarà l’inici de les activitats previstes durant el mes de novembre amb motiu de la Festa dels Capitans”, ha remarcat Reme Millá, que ha recordat que l’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

A més d’un acte musical, es tracta d’un esdeveniment en el qual es ret homenatge a les files que celebren 25 i 50 anys de marxa festera i a expresidents, expresidentes i directius que han acabat el seu mandat.

En concret, les files homenatjades pel seu 25 anys en la festa són Quadrella Randeres, de la Comparsa de Llauradors; i Asturs, de la comparsa de Biscaïns. Pel seu 50 aniversari, s’homenatjarà la fila Jaume I, també dels Biscaïns, i a la fila Góngora y Argote, estos de la Comparsa d’Estudiants.

Quant a expresidents i expresidentes, seran homenatjats M. Carmen Gómez Montesinos, de la Comparsa Fronterizos; José Milà Amat, dels Llauradors; i José Antonio Requena Delgado, dels Moros Nous.

Reme Millá ha contat que “per decisió del vicepresident anterior de la Unió de Festejos, José María Bernabéu”, mort el mes d’abril passat, “el concert el fa la Colla El Terròs”.

També ha avançat que el concert constarà de dues parts, una primera de dolçaina i percussió, i una segona part on se sumarà el metall i el cor, “per a realitzar les dues últimes peces del concert”. A més de les marxes mores i cristianes, també s’interpretaran peces de ballet i adaptacions de bandes sonores.

Per part seua, Pedro Juan, dissenyador del cartell del concert juntament amb Paula Payá, ha explicat que, amb el disseny, han volgut “fer una cosa evident que fora de colla”, i ha explicat que, per això, de fons apareix el tabalet i davant la dolçaina amb les baquetes, a la qual cosa han afegit la mitja lluna i la creu per a entendre que és el concert de música festera.