Serà la primera vegada que s’interprete el pasdoble en les festes de Moros i Cristians com a himne oficial de la ciutat

El compositor i director contestà Francisco Valor Llorens serà l’encarregat de dirigir el pasdoble “Petrel” per a donar el tret d’eixida a les festes de Moros i Cristians de 2020, quan es compleixen cinquanta anys de la composició de la peça musical. Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Unió de Festejos, Enrique Rubio, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i José Milán, integrant de la UF i president de la Comparsa de Llauradors, acompanyats del mateix Francisco Valor.

Francisco Valor, de 40 anys d’edat, natural de Cocentaina, músic, compositor i director de formacions musicals, a més de fester en actiu, ha expressat l’honor i el reconeixement que suposa la seua elecció, “molt més l’any en què m’ha tocat, l’any del 50 aniversari, per a un músic com jo que dedica el 90% del seu temps musical a la música de Moros i Cristians”.

El president de la Unió de Festejos, Enrique Rubio, ha ressaltat l’honor que suposa per a l’entitat que presideix que el compositor contestà haja acceptat dirigir el pasdoble, i ha ressaltat que la seua elecció respon “al propòsit que ens marquem en la nova directiva perquè el pasdoble el dirigisquen directors o compositors de la Comunitat Valenciana i que estiguen molt arrelats amb la música de Moros i Cristians”.

L’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, ha remarcat la importància de la comesa assignada a Francisco Valor “en un moment tan important com és el cinquanta aniversari del pasdoble i la primera vegada que sonarà com a himne oficial de Petrer”. La primera autoritat de l’Ajuntament de Petrer ha elogiat la decisió de la Unió de Festejos subratllant que “em sembla fenomenal que sempre busquem a persones vinculades d’alguna forma amb la nostra música, amb la nostra cultura i amb la nostra festa”, afegint que “els músics valencians beuen de les millors fonts”.

Navarro també ha recordat que “per a tot el poble de Petrer aquest moment és un dels més màgics i dels més meravellosos que podem viure” i li ha expressat a Valor “que Petrer sempre serà la teua casa i sempre tindrà les portes obertes per a acollir-te”.

Cal recordar que les festes de Moros i Cristians de 2020 se celebraran del 14 al 18 de maig.