El comerç minorista i els mercats de Petrer rebran màscares i pantalles protectores en una acció conjunta d’Hispanitas i l’Ajuntament

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La prestigiosa firma de calçat de Petrer ha donat 5.000 màscares que es destinaran als empleats que treballen de cara al públic en els més de 900 establiments de la ciutat.

La prestigiosa firma de calçat Hispanitas i l’Ajuntament de Petrer han presentat aquest matí una acció conjunta dirigida a la protecció dels venedors del comerç minorista i els mercats de proveïments de la població davant del coronavirus COVID-19 ja que “entenem que, pel seu treball, estan més exposats i és necessari que estiguen el més ben protegits possible per la seua salut i la de tots”, ha indicat l’alcaldessa, Irene Navarro, en la presentació d’aquesta iniciativa al mercat de la Frontera.

L’alcaldessa ha agraït a la firma sabatera la donació de 5.000 màscares que, de comú acord amb l’Ajuntament, s’ha decidit distribuir entre els més de 900 establiments de comerç minorista i mercats. En una primera fase es farà sobre aquells que actualment estan oberts i, quan l’estat d’alarma permeta reobrir altres establiments que ara estan tancats, també se’ls subministrarà a ells.

“En aquesta situació tan complexa que estem vivint és més necessari que mai sumar esforços i l’empresa Hispanitas mereix tot el nostre reconeixement”, ha indicat l’alcaldessa qui ha recordat que aquesta donació se suma a altres realitzades per aquesta empresa a les farmàcies d’Elda i Petrer, a diferents hospitals de la província i centres de salut, a la Policia Local, associacions, etc. Irene Navarro ha agraït a talladors i enfranquinadores que han estat treballant durant les últimes setmanes en aquestes màscares, així com a l’empresa Comertex que ha donat el material per a la seua fabricació.

A més de les màscares, que es repartiran diverses per cada empleat perquè tinguen de recanvi, l’Ajuntament ha adquirit 1.000 pantalles individuals de protecció per a “extremar les mesures de prevenció i complementar la important donació d’Hispanitas”, ha indicat l’alcaldessa.

Les pantalles s’han adquirit a l’empresa local Indaca que també ha volgut col·laborar ja que ha redirigit una part de la seua producció a la fabricació d’aquesta classe d’elements, adaptant-se a l’actual situació d’una forma innovadora.

El cos de voluntaris de Protecció Civil seran els encarregats del repartiment al comerç minorista. L’alcaldessa ha destacat la “gran faena” d’aquests voluntaris que “des del primer moment estan fent una magnífica labor en diferents àrees”, per la qual cosa ha volgut reconéixer públicament la seua labor.

L’alcaldessa també ha agraït el treball de metges i sanitaris, de policies i cossos de seguretat, de transportistes i del personal de servicis essencials, així com dels venedors del comerç de primera necessitat que “també són herois i gràcies a tots ells tenim les necessitats bàsiques cobertes”.

Irene Navarro ha assenyalat que l’Ajuntament continua treballant per a ampliar les mesures de protecció a tota la població encara que “per responsabilitat” no s’anunciarà res fins que no es tinguen totes les garanties de què es disposa del material que s’està gestionant des de fa setmanes.