L’Ajuntament de Petrer reforça les mesures sanitàries i higièniques de la residència en coordinació amb els governs autonòmic i nacional.

L’Ajuntament de Petrer, en coordinació amb el govern autonòmic i el govern nacional, ha reforçat el control de les mesures sanitàries i de desinfecció de la residència de majors de la Molineta, en ser considerada, com la resta de les residències de majors del país, punts sensibles de contagi als quals s’està prestant especial atenció amb mesures especials.

En concret, després de les gestions realitzades per l’Ajuntament de Petrer amb la Direcció General d’Emergències de la Generalitat Valenciana i amb la Subdelegació del Govern a la província d’Alacant, hui està previst que el Comandament d’Operacions Especials (COE), coneguts popularment com “els guerrillers”, duguen a terme una desinfecció integral de l’interior de la residència de majors, sumant-se a la desinfecció diària de l’exterior que realitza Fobesa.

Fernando Portillo, portaveu de la comissió especial que fa un seguiment a l’evolució de la crisi a la ciutat, ha subratllat que “des de l’Ajuntament tenim contacte diari amb La Molineta i ahir, en comunicar-nos que dues persones majors havien sigut hospitalitzades amb símptomes de coronavirus, de seguida la nostra alcaldessa va fer les crides pertinents per a reforçar les labors de desinfecció”.

De manera paral·lela, des de la regidoria de Servicis Generals, s’ha establit a La Molineta el sistema especial de recollida de residus sobre la base de les instruccions de l’Ordre del Ministeri de Sanitat SND/271/2020, de 19 de març, sobre la gestió de residus en la situació de crisi sanitària pel COVID-19. Amb l’objectiu d’evitar la propagació del virus, aquest sistema estableix un tractament especial dels possibles residus contaminats per COVID-19, amb mesures excepcionals de desinfecció, trasllat i quarantena dels contenidors durant 78 hores, així com dotació de mesures de seguretat especials per al personal que realitza la recollida d’aquests residus.

A més del COE, la Unitat Militar d’Emergències (UME) també estarà hui a Petrer per a desenvolupar labors de desinfecció de l’exterior de punts estratègics del municipi com els dos centres de salut, els dos mercats municipals -Central i de la Frontera-, el centre CAI-COCEMFE i l’estació d’autobusos, labors que ja va estar realitzant el passat 23 de març. Aquests treballs se sumen als que realitzen diàriament Fobesa en els punts sensibles i Audeca, amb un reforç en zones de pas i parcs.

 

WordPress Video Lightbox Plugin