Dos iniciatives “incubades” en Petreremprende triomfen en els premis Llamp 3i, de la Generalitat Valenciana, pel seu impacte social
Són una cooperativa de comunicació social i una empresa que millora la qualitat de vida de les persones intolerants a la fructosa
Dues iniciatives que van passar pel programa Petreremprende que impulsa des de fa sis anys la Regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer han aconseguit els primers premis en la categoria social dels premis Llamp 3i, atorgats per la Generalitat Valenciana.
La convocatòria d’aquests premis forma part del programa d’acceleració impulsat per la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, desenvolupat entre els mesos d’abril i octubre. La novetat d’aquesta edició ha sigut convocatòria dels premis Emprenedoria 3i, un total de quatre guardons dotats de 50.000 euros en total destinats a reconéixer les empreses més innovadores.
“Es demostra una vegada més el talent de la nostra zona, i l’important que són accions com Petreremprende, pionera en la Comunitat Valenciana, que fan d’incubadora i trampolí a iniciatives innovadores”, ha indicat el regidor David Morcillo.
Així, en la categoria d’Impacte Social dels Premis Llamp 3i, La Llum Cooperativa Creativa, una cooperativa de comunicació social situada a Petrer, ha aconseguit el primer premi dotat amb 10.0000 €. Esta agència especialitzada formada per tres emprenedors, Ángela Pujalte, Joan Cuadra i Paola Rocamora, aspiren a ser la veu de grans projectes que treballen en el canvi, mitjançant el disseny de projectes i campanyes enfocades que creen valor per a la societat de manera transversal.
Amb menys de dos anys de vida com a cooperativa sumen el seu segon premi, el primer atorgat en els Premis Top Creation per la Diputació d’Alacant fa unes setmanes.
I el segon premi també en la categoria d’Impacte Social, dotat amb 3.000 €, va anar per a Freeshakes, guanyadors de l’última edició de Petreremprende. Un projecte que busca millorar la qualitat de vida de les persones intolerants a la fructosa a través de la creació d’una nova generació de productes a base de fruites lliures de fructosa, obtinguts gràcies una tecnologia que mantenen la integritat i el valor nutricional de les fruites. Álvaro Valdés i Antonio Fenoll busquen facilitar l’elaboració de productes alimentosos aptes per a intolerants a este glúcid com batuts, sucs, purés, gelats, iogurts de fruites o menjar infantil.
Durant el lliurament de premis, la consellera d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Teresa García Muñoz, va ressaltar que cadascuna de les iniciatives produïxen un efecte positiu sobre la societat i l’entorn.