Els guanyadors han obtingut un premi de 2.000 euros cadascun i les finalistes, dues dissenyadores de Burgos i València, 500 euros.

Un panell d’experts ha analitzat el futur en els sectors del calçat i la marroquineria.

Els premis Model que organitza la regidoria de Desenvolupament Econòmic amb l’objectiu de posar en valor la indústria de la marroquineria ja té guanyadors. Aquest migdia s’ha fet entrega dels premis en una gala celebrada al Forn Cultural on estaran exposats les 24 bosses de mà presentades a concurs.

El premi al Millor Disseny ha sigut per a José Luis Navarro, de Petrer, per la seua bossa de mà de nom “Honeycomb”, inspirada en les bresques d’abella; que rep un premi de 2.000 euros. La finalista ha sigut la burgalesa Paloma Fernández per la seua bossa de mà de nom “Kellywood”, amb una dotació de 500 euros.

A més, enguany i com a novetat, s’ha incorporat el premi a la Innovació que ha guanyat el dissenyador, també de Petrer, José Rico pel seu “Mochiovni”, una bossa de mà que simula un platet volant, amb llums incloses. Ha rebut igualment un xec per 2.000 euros. La finalista en aquesta categoria ha sigut Alba García, de València, que rep un premi de 500 euros per la seua creació “Snake egg” i que, com a curiositat, no ha pogut estar en la gala perquè a la mateixa hora s’estava casant.

L’alcaldessa de Petrer, ha subratllat que “des de les institucions no podem negar l’evidència de les dificultats per les quals des de fa uns anys travessa la nostra principal indústria, la de la marroquineria i el calçat, però estic fermament convençuda que aquesta situació hem d’afrontar-la amb innovació i amb espais de reflexió en els quals institucions i empresaris anem de la mà per a analitzar necessitats, aportar idees i buscar possibles solucions”, i ha posat com a exemple el Fòrum Model Experience, celebrat aquest matí.

El jurat, presidit per l’edil de l’àrea ha estat compost per Carolina Amariles, guanyadora Premis Model 2018; Carlos Haro, dissenyador de moda; Chemi Ortiz, escultor; Belén Doñate, fabricadora de calçat i membre del Dia 37; M.ª Carmen Vélez, restauradora; Silvia Ibáñez, regidora de Foment Econòmic, Indústria i Ús de l’Ajuntament d’Elda i Alejandro García, gestor de comunitats.

FÒRUM MODEL EXPERIENCE

Previ a la gala d’entrega dels premis s’ha celebrat un panell d’experts denominat Fòrum Model Experience en el qual s’ha analitzat el futur de la marroquineria i el calçat, en el qual ha participat Juan Ángel Osona, responsable de màrqueting d’Indis Calçat; Carlos Haro, dissenyador d’alta costura; Enrique Rubio, gerent de Futurapiel i Toni Orellana fundador de l’startup Panddda.

Els ponents han interactuat també amb el públic assistent amb una innovadora posada en escena que ha substituït les cadires per pilotes gegants i en la qual s’ha buscat un major contacte en un entorn creatiu. Els experts consideren que hi ha un reajustament de l’economia, però creuen que “no és bo crear psicosi”. A més, consideren que “hem d’aprendre de la nostra història per a crear empreses posant el focus en innovació, negoci en línia i amb factor social, tant en treballadors com en l’entorn”.

A més, han destacat que la internacionalització pot ser un repte i una oportunitat, que “no cal veure’ls com una cosa negativa”, i que és necessari evolucionar de fabricants a empreses que aporten valor afegit. Respecte al futur de les botigues físiques van coincidir a assenyalar que “no desapareixeran però sí que han de convertir-se en una cosa un poc més sensorial i creativa”. “La sabata i el consumidor del futur seran diferents als d’ara i necessitem adaptar-nos, qui no s’adapte no sobreviurà”, han conclòs.

WordPress Video Lightbox Plugin