Dimecres que ve es presenta a Petrer el Pla Director del Xorret de Catí

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Ha sigut elaborat pel Patronat de Turisme Costa Blanca i opta a una subvenció dels fons europeus NextGenerationEU de 5,5 milions d’euros

Dimecres que ve es presenta el Pla Director Xorret de Catí, elaborat pel Patronat de Turisme Costa Blanca de la Diputació Provincial, després de la moció presentada en nom dels seus grups per l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, amb l’objectiu de revitalitzar esta àrea amb un important valor paisatgístic, ecològic i per a la pràctica d’esports de muntanya.

El pla, que opta a una dotació dels fons NextGenerationEU que gestiona la Generalitat Valenciana de 5,5 milions d’euros, perseguix preservar i millorar l’entorn natural, des d’una perspectiva sostenible, així com l’eficiència energètica en els centres de les àrees naturals, optimitzar la connectivitat wifi i de telefonia en punts d’interés. Potenciarà l’oferta de turisme actiu i la creació d’itineraris accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, la creació de corredors de cicloturisme, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics i l’adequació d’una àrea d’aparcament i autocaravanes. Tot enfocat a dinamitzar les visites de persones de la província i de fora d’esta que podran gaudir d’esport, oci i educació ambiental en la naturalesa.

Les línies directrius del Pla Director seran presentadess a Petrer dimecres que ve en una reunió impulsada per l’alcaldessa, a la qual està previst que assistisquen el diputat d’Arquitectura de la institució provincial, José R. González de Zárate; el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José F. Mancebo, i tècnics dels dos departaments.

L’alcaldessa ha dit que la reunió està oberta a totes les persones interessades a conéixer els projectes per a esta zona, i des de l’Ajuntament es convidarà a tots els grups municipals, als col·lectius de muntanya d’Elda i Petrer, amb els quals l’alcaldessa ja es va reunir abans de l’elaboració del Pla Director, així com a les persones que van remetre les seues propostes al procés participatiu del qual van sorgir un centenar d’iniciatives remeses al correu habilitat per a això per l’Ajuntament de Petrer.

La reunió serà dimecres que ve, 29 de juny, a les 12.30 del matí a la Sala Multiusos del Museu Dámaso Navarro, al carrer la Font, 1.