Deu jóvens de l’IES Santo Domingo Savio de Petrer guanyen el concurs “Corto y cambio” sobre prevenció de les apostes amb diners

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El concurs està organitzat per FAD Joventut i la Diputació d’Alacant i busca prevenir conductes relacionades amb un ús inadequat de la tecnologia en adolescents per mitjà de la implicació directa de l’alumnat en la creació de breus peces audiovisuals que incorporen continguts de reflexió crítica.
El premi ha consistit en la gravació de la proposta audiovisual “Rebobina”, un curtmetratge contundent sobre la importància de pensar abans d’apostar

Dimarts passat a la vesprada, al Forn Cultural, va tindre lloc el lliurament de premis del concurs “Curt i canvi”, organitzat per Fad Joventut i la Diputació d’Alacant, a deu alumnes de l’IES Santo Domingo Savio, que durant el curs 2022-2023 van realitzar una proposta audiovisual sobre la importància de posar en joc el pensament crític abans d’apostar amb diners.

Rebobina” és una proposta senzilla, però contundent, que aprofita al màxim els recursos del llenguatge audiovisual per a incidir en una idea clara i inequívoca: quan t’endinses en el món de les apostes amb diners, és impossible rebobinar, fer marxa arrere, d’ací la importància de “pensar abans d’apostar”.

Segons una de les alumnes premiades, “participar en el concurs ajuda a desenvolupar la creativitat i a prendre consciència d’estes addiccions”. I és que el premi a la millor proposta ha comportat la gravació professional del curtmetratge, esta vegada realitzat amb pla seqüència, molt propi del llenguatge cinematogràfic, i també el reconeixement que amb estos formats es pot arribar a més jóvens, a més dels qui s’impliquen directament en el projecte. El curtmetratge guanyador ja està accessible en línia.

En l’acte de lliurament de premis han participat la regidora d’Educació, Patricia Martínez; la diputada de l’Àrea de Promoció Social i Igualtat de la Diputació d’Alacant, Loreto Serrano Pomares; i el subdirector de programes de Fad Joventut, Miguel Ángel Rodríguez.

CURT Y CANVI: ÚS DE LES TIC I PREVENCIÓ DEL JOC D’APOSTES

Curt i canvi” és un programa educatiu desenvolupat per Fad Joventut i la Diputació d’Alacant que es dirigix a estudiants de la província que estiguen cursant de 1r a 4t de l’ESO o 1r Batxillerat. En els primers cursos de secundària es treballa l’ús inadequat de les TIC i en cursos superiors es posa el focus en el tema del joc d’apostes.

Més de cent xics i xiques de la província s’han presentat a esta edició d’un concurs que està en marxa des de l’any 2020, tant de centres d’educació secundària com de centres juvenils d’educació no formal.

Curt i canvi” és una proposta educativa basada en materials disponibles en línia i en tallers presencials, assessorament i atenció tècnica des de les organitzacions convocants, que aprofita el maneig adolescent dels llenguatges audiovisuals per a la promoció del pensament crític.

En les tres últimes edicions, des de 2020, les propostes que es presenten han de girar entorn de la temàtica de les addiccions sense substància, molt rellevants des del punt de vista educatiu i preventiu en edats adolescents.