Despistaos, La Fúmiga i un Tributo a Queen configuren el cartell de concerts de les Festes Patronals de Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

També actuarà el cantador valencià Pep Botifarra junt amb l’Associació Musical Verge del Remei i els més xicotets podran disfrutar de l’espectacle musical infantil “Una casa con encanto”

Després de conéixer-se el nom del pregoner de les Festes Patronals de 2023 dimarts passat, hui s’ha revelat el “segon secret de festes més esperat pels veïns i veïnes, el nom dels grups musicals que configuren el cartell de concerts”, com ha apuntat el regidor de Festes, Alejandro Ruiz, que ha estat acompanyat en la roda de premsa pel regidor de Cultura, Fernando Portillo, i el director de l’Associació Musical Verge del Remei, Santiago Rodríguez.

Ruiz ha subratllat que “hem intentat oferir una programació que abaste molts públics, molts gustos i hem volgut apostar també per la nostra identitat”. Precisament, la programació de concerts començarà amb una actuació infantil, el diumenge 1 d’octubre, a les 18.30, al parc del Campet. Es tracta del musical “Una casa con encanto”, basada en la pel·lícula de Disney “Encant”.

El divendres 6 d’octubre, també al Campet, a les 23.30 serà el moment del concert Tributo “Remember Queen”, i la nit es prolongarà, una vegada finalitzat el concert, amb música de DJ. Ruiz ha subratllat que “es tracta d’un tribut diferent perquè és un xou en el qual utilitzen les mateixes vestimentes i, pràcticament, es veu a Freddie Mercury en persona”.

El dissabte 7 d’octubre, els concerts es traslladen al parc 9 d’Octubre, amb “el plat fort”. A partir de les 23.00, el públic vibrarà amb les actuacions de la Fúmiga, un dels grups valencians que més acolliment té entre el públic intergeneracional, grup amb el qual “hem volgut apostar per la nostra llengua”, en paraules del regidor; i, una mica més tard, amb Despistaos, que té entre els seus temes més coneguts “Cada dos minutos”, “Los días contados”, “Estoy aquí”, “Cuando lloras” o, la més popular per la sèrie a la qual posava banda sonora, “Física o química”. En finalitzar els concerts, la festa continuarà amb música de DJ.

El diumenge 8 d’octubre, a les 22.30, també sobre l’escenari del parc 9 d’Octubre, actuarà “el gran fenomen de la música popular valenciana”, Pep Botifarra, acompanyat de l’Associació Musical Verge del Remei amb l’espectacle “Botifarra a banda”.

Fernando Portillo, regidor de Cultura, ha explicat que el concert de Pep Botifarra és una col·laboració amb l’Associació Musical Verge del Remei, i ha precisat que “la iniciativa ha sigut de la mateixa Associació Musical”. “Serà un concert més tranquil, amb cadires, i s’obrirà una hora abans el recinte perquè la gent hi puga anar entrant”.

Per la seua banda, Santi Rodríguez, director de l’Associació Musical, ha subratllat que “parlar de Pep Gimeno Botifarra en la nostra comunitat és tot un orgull. És un home que s’ha dedicat a donar a conéixer plenament les nostres tradicions, a anar poble per poble investigant sobre antics cants de cada zona i ha fet un espectacle d’allò més bonic”.

Les actuacions musicals de les Festes Patronals de 2023 tindran el seu punt i final el dissabte 14 d’octubre amb la festa Los 40 Petrer Pop, des de les 20.00 hores al parc 9 d’Octubre, “un festival que aprope als més jóvens la cultura de la música”. El regidor, Alejandro Ruiz, ha indicat que més avant es revelaran tots els detalls d’aquest espectacle musical.

Com cada any, tots els concerts són gratuïts.