Al desdejuni de treball organitzat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic han assistit 60 empresaris dels dos polígons.

Seixanta empresaris i empresàries dels polígons Salinetes i les Pedreres han assistit este matí a un desdejuni de treball organitzat per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic del qual ha eixit la comissió promotora de les Entitats de Gestió i Modernització (EGM) d’estes dos àrees industrials.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha demanat en el seu discurs a l’empresariat que “valoreu el fet de constituir-vos com a EGM, pel simple fet del valor afegit que podeu obtenir per a les vostres empreses i dels nombrosos beneficis col·lectius”. La constitució d’esta figura jurídica recollida per la llei no eximix la participació del mateix Ajuntament com un propietari més , i sobretot de les obligacions directes del consistori sobre la prestació de serveis i de continuar treballant directament en la modernització els polígons “com hem fet fins ara i és el compromís de l’equip de Govern”, ha remarcat l’alcaldessa.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha valorat la reunió i el gran acolliment que ha tingut entre els empresaris dels polígons i ha indicat que “este instrument és una veu perquè els empresaris decidisquen les prioritats per a millorar els polígons”, i ha remarcat que “la pandèmia ens ha fet tindre una major consciència que millor si fem les coses units, i en esta comarca sempre hem tingut un problema d’associacionisme empresarial”. Per cert, directius del Cercle d’Empresaris del Vinalopó també han assistit a la reunió.

Desenvolupament Econòmic ha contractat una experta en la gestió d’EGM en la Comunitat Valenciana, que actualment en gestiona diverses a les províncies de València i Castelló, i ha remarcat que “del que es tracta és de professionalitzar la gestió d’estes entitats, que els empresaris es posen d’acord en les seues prioritats i crear un pla d’acció en els pròxims anys acordat amb l’Ajuntament”.

De moment s’han creat EGM en diversos polígons de València i Castelló i comença a haver-hi les primeres iniciatives a Alacant. L’esperit de la llei creada amb un ampli consens en les Corts Valencianes pretén que els polígons compten amb les infraestructures, dotacions i serveis necessaris per al desenvolupament eficient de les activitats econòmiques, millorant la gestió i la qualitat del sòl industrial.

WordPress Video Lightbox Plugin