Controlat l’incendi que es va produir ahir en la zona de Puça i la Serra del Cavall de Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Bombers manté en el PMA 4 unitats terrestres amb autobomba i un mitjà aeri en la zona per assegurar la completa extinció de l’incendi
L’Ajuntament de Petrer ha expressat el seu agraïment a totes les persones i efectius participants en l’operatiu

Bombers ha confirmat el control de l’incendi que es va originar ahir, entorn de les 14.15 de la vesprada, en la zona de Puça, que es va estendre posteriorment a la Serra del Cavall i que ha calcinat, segons l’estimació de Bombers, al voltant de 100 hectàrees de pi i matoll.

Felipe Lázaro, subcap del Parc de Bombers d’Elda, ha indicat que “l’incendi està controlat, encara que no extingit perquè hem d’esperar que durant 24 hores no hi haja cap classe de reproduccions”. Per això, “de moment tenim quatre mitjans terrestres amb autobombes i tindrem un mitjà aeri que estarà aquí amb nosaltres per si hi haguera algun tipus de reproducció poder-nos fer amb ella al més prompte possible, sobretot en les zones més conflictives”. Bombers manté el Lloc de Comandament Avançat (PMA) en la zona de l’Avaiol.

Per part seua, Fernando Portillo, alcalde en funcions durant esta setmana d’agost, que ahir a la vesprada i este matí ha estat en tot moment en la zona, acompanyat pel regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, ha volgut reiterar i “donar l’enhorabona a tots els efectius, tant a Bombers del Consorci Provincial com a Bombers de les Brigades Forestals de la Generalitat, així com als diferents cossos de seguretat i voluntaris com Creu Roja i Protecció Civil pel desplegament que van fer ahir perquè es poguera controlar este foc. Sense ells hauria sigut impossible parar el que es venia damunt ahir a la vesprada”.

També ha expressat el seu agraïment a “molts veïns de la zona que van prestar els seus camps, que ens van portar avituallament, aigua… que ens van cedir per a poder agafar allò que fera falta”, i ha subratllat que “gràcies a la col·laboració de tots, al final ha sigut dur, però menys del que podia haver sigut”.

Tant Lázaro com Portillo han fet sengles crides als veïns de Petrer. Lázaro ha demanat que “no pugen a la zona de l’incendi perquè ens crearia un problema de control de personal. Tindre una persona en la muntanya quan pot haver-hi una reproducció de l’incendi seria perillós”.

Per part seua, l’alcalde en funcions ha volgut “fer una crida perquè les pròximes hores seran fonamentals en eixa zona, però també ha fet una crida a tota la població del terme municipal, tenint en compte que seguim en alerta roja per riscos d’incendis en tota la Comunitat Valenciana i seran dies i setmanes dures on cal prendre moltes precaucions per a evitar que tornem a patir este tipus de contratemps”.

SEGON VOLUNTARIAT MEDIAMBIENTAL

Ahir a la vesprada, les persones que durant esta setmana estan participant en el voluntariat mediambiental que cada estiu organitza la Regidoria de Medi Ambient van ser desallotjades del campament de Caprala, on estaven pernoctant, i s’han traslladat a l’alberg de Ferrussa.

Aquest matí, a primera hora, els voluntaris i voluntàries s’han desplaçat fins a la zona de l’Avaiol, concretament fins al Lloc de Comandament Avançat (PMA), per a posar-se a la disposició de Bombers per a realitzar labors de vigilància de la zona i poder contribuir en la ràpida detecció de qualsevol possible reproducció de l’incendi. Fins i tot, un dels voluntaris, ha posat a disposició el seu dron.

SUPERFÍCIE FORESTAL DE PETRER

El Terme Municipal de Petrer consta d’una superfície total de 10.426 hectàrees, de les quals el 54,46% és considerada com a superfície forestal, és a dir, 5.678 hectàrees de terreny forestal.