Comença la construcció de la nova zona de parkour projectada al carrer Nord

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Este nou espai esportiu urbà se suma al parc de cal·listènia i a les 9 pistes de multiesport

La regidora d’Esports, Patricia Martínez, ha presentat la nova Zona Parkour que ja ha començat a construir-se al carrer Nord i que serà “un impuls a l’esport urbà, accessible i per a tots”, ha assenyalat l’edil. 

Aquest projecte va començar a gestar-se en 2022 i, després de mesos de treball i una inversió de 32.000 euros més IVA, finalment veurà la llum en les pròximes setmanes. L’empresa Urbeadapta, especialitzada en construccions de parkour a Espanya, serà l’encarregada de transformar la zona de formigó dintre de la Pineda de Villaplana en un espai dedicat a la pràctica d’este esport urbà.

El parkour, que ha guanyat popularitat en els últims anys, consistix a desplaçar-se d’un punt a un altre utilitzant les habilitats motrius del cos. Esta disciplina no sols fomenta el desenvolupament físic, sinó també la creativitat i la cooperació, ja que no hi ha competitivitat en la seua pràctica.

La regidora d’Esports destaca l’avanç en la creació de nous espais esportius a l’aire lliure en els últims quatre anys: “Durant estos últims quatre anys hem fet un salt important quant a la creació de nous espais esportius a l’aire lliure”. A més, Martínez subratlla la inversió en la millora i reforma d’instal·lacions esportives: “Petrer està invertint més que mai en la millora i reforma de les instal·lacions esportives, i forma part d’un dels grans eixos de l’actuació de l’equip de Govern, ja que és una manera de fomentem hàbits de vida saludables i els valors que potencia l’esport”.

La nova zona de Parkour se suma a les instal·lacions esportives existents a Petrer, com les 9 pistes urbanes multiesport, el parc de cal·listènia i el parc de skate. Aquesta iniciativa demostra el compromís de la Regidoria d’Esports amb la promoció d’activitats esportives inclusives i accessibles per a tots els ciutadans.

Este projecte busca recuperar l’essència esportiva de la dècada dels 90 al carrer Nord, on hi havia dues estructures metàl·liques per a la pràctica de skate. Amb la incorporació d’aquesta zona de parkour, la Regidoria d’Esports espera fomentar l’activitat física i l’esperit de comunitat entre els habitants de Petrer, independentment de la seua edat o habilitats esportives.