Policia Local alerta d’este cas en el qual els lladres utilitzaren el mètode de dificultar la visió de l’espiera i forçaren el pany

Una temptativa de robatori ha posat en alerta la Policia Local pel mètode utilitzat. Els lladres van actuar a mitjan matí en una vivenda de la zona de la Frontera forçant el pany però sense aconseguir entrar a esta. La veu d’alarma la va donar el mateix habitant que es trobava dormint després d’eixir del torn de nit, i va sentir el timbre i sorolls. El pany va quedar obstruït de manera que no es podia entrar ni eixir de la casa i van col·locar una cinta en l’espiera. Una veïna va vore baixar per les escales de l’edifici dos hòmens amb caputxa, una gorra blava i amb una bossa a la mà. A pesar de fer una batuda per la zona no se’ls va localitzar.

La Policia Local ha advertit sobre el mètode de dificultar la visió de l’espiera. Es tracta d’un mètode utilitzat en altres poblacions i que consistix a impregnar l’espiera amb algun ungüent que en dificulte la visió. Sol ser vaselina, però també empren coles o pegaments, en este cas havia sigut tapada amb cinta. Tot seguit, criden al timbre o a la porta i es fan passar per algú de confiança: un tècnic o algun venedor amb ofertes que puguen resultar d’interés. El ciutadà, com és habitual, mira per l’espiera. Com que no veu clarament qui està a l’altre costat, obri la porta per a atendre a qui està cridant. Els delinqüents aprofiten eixe moment per a espentar i entrar per la força a la casa. Un engany habitual, però de gran mal per al ciutadà; pel robatori de les seues pertinences com pel xoc que suposa l’entrada dels criminals en la vivenda amb la víctima també en l’interior.

En este cas es va forçar el pany però la Policia Local advertix de la importància de no obrir a desconeguts i sospitar en cas de trobar alguna anomalia a la porta d’entrada.