Blanca Portillo, Alex O’Dogherty i Carles Sans, de Tricicle, encapçalen el cartell de la nova programació del Teatre Cervantes per a 2023

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La regidoria de Cultura també continua apostant fermament pels artistes de Petrer amb 7 espectacles locals dels 17 que integren la programació de gener a maig

 

De gener a maig de 2023, el Teatre Cervantes de Petrer acollirà un total de 17 espectacles com a part de la nova programació teatral del municipi, tal com ha presentat este matí el regidor de Cultura, Fernando Portillo.

Portillo ha subratllat que la nova programació “naix amb la mateixa voluntat d’estos últims anys d’afermar l’aposta teatral i continuar convertint Petrer en un referent a la nostra comarca quant a programació teatral, apostant per una programació variada, de moltíssima qualitat i amb uns preus bonificats molt assequibles per a l’accés de les famílies”.

El regidor també ha indicat que “hem volgut avançar la presentació d’esta programació perquè pensem que les entrades de molts espectacles poden ser un bon regal que realitzar en estes pròximes festes de Nadal”. Des d’aquest matí a les 11 del matí, gran part de les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina de l’Ajuntament https://petrer.es/programacion-cultural/.

La nova programació té “un pes local important, però amb una projecció de primera línia, ha remarcat el regidor. De fet, dels 17 espectacles programats, set són espectacles de col·lectius artístics locals o tenen entre el seu elenc artistes locals.

La nova programació del Cervantes per a 2023 començarà el diumenge 15 de gener, precisament, amb una actuació local, l’Estudi de Dansa Dori Andreu, que posarà en escena “Aire español”. També pujarà a l’escenari del Cervantes la Compañía Flamenca de Cayetana Ferrández, amb “Suite española”, el 4 de febrer.

El dissabte 21 de gener serà el moment del primer espectacle infantil-familiar dels sis que integren la programació. Serà “Pinocchio. El principi del viatge”, de la companyia Onyric Theater. El diumenge 22 de gener, “Un poco loco. El tributo a Coco”. Els espectacles infantils continuaran el 5 de febrer, quan la companyia Trencadís porte fins a Petrer “Alicia al musical dels meravelles”, de la qual el regidor ha avançat que compta amb “una posada en escena absolutament espectacular”. També al febrer, el 19, tindrà lloc la representació de “La Máquina de cuentos”, de Caja de Expresiones.

Ja al març, el diumenge 12, serà el torn d’“Encanto”, de mans de la companyia La Barbarie, i tancarà el capítol d’espectacles infantils La Troupé Malabó, amb “Das Pfeiffer”, “una mescla de clown amb música en directe amb la participació d’un altre petrerí, Quique Montoya”.

Quant als plats forts de la programació, tindran lloc el dissabte 11 de febrer, quan Carles Sans, component de Tricicle, aterre en l’escenari del Cervantes. “Encara que Tricicle ha abandonat les taules fa molt poc, els seus components continuen rodant individualment”, ha indicat Portillo.

Un altre dels plats forts serà el dijous 25 de febrer, de la mà de la reconeguda i premiada actriu Blanca Portillo, que posarà en escena “Silencio”.

Els espectacles d’humor vindran de la mà de Miki Dkai, que el dijous 16 de febrer oferirà el seu monòleg “100% talento, 0% censura”; i d’un altre dels plats forts de la programació, Alex O’Dogherty, amb l’espectacle “Imbécil, midiendo las palabras”.

El diumenge 29 de gener, la companyia del Pinós Taules Teatre, sota la direcció de l’actriu i directora petrerina Begoña Tenés, posarà en escena “Las buenas formas”, que compta amb la participació de l’actor local César Garijo.

“Aquí te pillo, aquí teatro” portarà fins a les taules del Cervantes dos actuacions com a part de la nova programació: el dissabte 11 de març “Amotinadas” i el dissabte 20 de maig “7 años”.

Completen la programació la tornada a Petrer, després del seu periple per altres poblacions amb premis en diferents certàmens, l’obra del grup de teatre de Sense Barreres, “El crimen perfecto”, el diumenge 23 d’abril. I, com a activitat emmarcada en la programació entorn del 8 de març, l’espectacle “Matriu”, de la companyia La Intensa.