Este cap de setmana s’ha tancat el cicle amb una activitat al voltant del món de les Carasses i festes similars en la província

La regidoria de Festes ha fet balanç dels actes organitzats per l’Ajuntament de Petrer amb motiu de les Festes Patronals en honor de la Verge del Remei. Unes activitats que, en el seu conjunt, han fet que la participació ronde les dotze mil persones en total.

La regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha assenyalat que “estem molt satisfets de la participació i haurien sigut molts més però cal tindre en compte que els esdeveniments han tingut tots aforament i reserva prèvia, amb la qual cosa la participació estava delimitada”.

Així, les activitats al voltant de les celebracions patronals van començar amb el Mercat de Circ, en la plaça dura del Mercat de la Frontera, en la qual es van congregar durant el cap de setmana prop de 3.000 persones en els diferents dies de celebració. Cal tenir en compte que l’aforament màxim era de 1.500 persones però l’amplitud d’horaris va facilitar que s’evitaren aglomeracions i que hi haguera prou accessibilitat a l’hora de l’entrada a este.

En les actuacions musicals celebrades al parc 9 d’Octubre i al parc del Campet es van superar les 5.000 persones, en espectacles tots ells amb aforaments controlats com l’actuació de la cantant Gisela, que va esgotar les entrades als pocs minuts de posar-se la seua reserva per internet; el musical “Mamma Mia Vienna”, l’actuació de grups locals com Safari a Botsuana, Rockanrolla i Hermanos Navarro, organitzades de la mà de Kaskaruja per a la vesprada-nit del divendres, o el concert de Stage-40 Principales de la Regidoria de Joventut que va tenir com a plat fort el grup Bombai i que també va esgotar ràpidament els seients disponibles només eixir la reserva.

A tot això cal sumar les activitats organitzades per als més xicotets com l’espectacle «Pinturilla y la Pandilla Vainilla», els jocs tradicionals, els Nanos i Gegants o la mascletà percutida de la Colla El Terròs. Finalment, el pregó de festes llegit en esta ocasió per l’empresari Luis Chico es va celebrar per primera vegada amb una zona delimitada de cadires de la plaça de Baix, encara que va haver-hi gent dreta al voltant, estimant-se un afluència d’unes 500 persones.

L’edil ha dit estar «satisfeta» d’estes festes en les quals «hem recuperat a mig gas el que és el programa d’activitats» a causa de les restriccions de la pandèmia i les necessàries mesures de seguretat. I ha destacat l’absència d’incidents dignes de ressenyar durant estos dies. Tortosa ha agraït el treball i col·laboració de funcionaris municipals i dels col·lectius que han pres part, i espera que l’any que ve s’incorpore les festes en els barris si la situació acaba per normalitzar-se per complet i es donen les condicions necessàries.

El cicle d’actes s’ha tancat aquest passat cap de setmana amb un esdeveniment al voltant de les Carasses i festes similars de la província d’Alacant que, segons el parer de l’edil, ha sigut la «guinda perfecta» a estes celebracions i que s’ha organitzat conjuntament amb la Regidoria de Cultura i el Museu Dámaso Navarro.

WordPress Video Lightbox Plugin