Ajudes de fins a 4.000 euros del programa Petrer Impulsa II per a pimes i autònoms davant la crisi energètica

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El muntant total del programa és de 171.694 € amb fons de la Diputació d’Alacant per a abonar la meitat de les factures de llum, gas i carburant

 

L’Ajuntament de Petrer ha llançat una nova línia d’ajudes, que poden aconseguir els 4.000 € per sol·licitant, dirigit a petites empreses de fins a 10 treballadors i autònoms, de diversos sectors productius, comercials i d’hostaleria, amb una subvenció de la Diputació d’Alacant per a pal·liar la crisi energètica. 

Aquest és el tercer paquet de subvencions dirigit a pal·liar l’impacte que està tenint sobre els xicotets comerços i professionals l’increment de l’energia i els carburants”, ha indicat el regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, que ha subratllat que aquestes ajudes denominades Petrer Impulsa II pretenen “contribuir a donar estabilitat i el manteniment de les activitats i, per tant, de l’ocupació”

A aquestes ajudes que poden aconseguir un màxim de 4.000 € però en cas d’existir més sol·licituds els diners es repartiran de manera equitativa, podran accedir aquells autònoms i petites empreses per a finançar fins a la meitat de la despesa corrent en llum i gas facturat entre l’1 d’abril de 2021 i el 30 de juny de 2022, i de carburant des de l’1 de gener a la fi de juny.

L’increment en els costos energètics ha sigut molt important per totes les variables que estan ocorrent en el món, i ens hem sumat a la subvenció de Diputació per a alleujar les petites empreses i autònoms”, en paraules de Morcillo. 

Té la consideració de conceptes subvencionables, costos energètics com factures d’energia elèctrica del període comprés entre l’1 d’abril de 2021 i el 30 de juny 2022; de gas entre l’1 d’abril de 2021 i el 30 de juny 2022 i de carburants de l’1 de gener de 2022 i el 30 de juny 2022, “tots necessaris per al funcionament i que afecten directament el negoci”, ha indicat. Amb aquestes ajudes se subvencionarà fins a un 50% els conceptes de gasto corrent abonats en el període comprés, amb una ajuda màxima a percebre que podrà arribar als 4.000 euros per sol·licitant.

El nostre compromís amb Petrer és el d’espentar perquè el fort teixit econòmic supere aquesta crisi i puguem tornar a la normalitat com més prompte millor, ja que la nostra prioritat és evitar el tancament d’empreses de manera immediata o a curt termini”, ha indicat el regidor.

Els interessats poden tramitar les seues sol·licituds fins al 10 d’octubre a través del registre electrònic de l’Ajuntament de Petrer (petrer.sedelectronica.es). Prèviament poden consultar les despeses justificables, així com les bases i els annexos en  petreremprende.es. Aquesta és una convocatòria finançada exclusivament per la Diputació d’Alacant.