Acord històric dels grups polítics en aprovar per unanimitat el Pressupost Municipal de Petrer per a 2021

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

És la primera vegada en els últims vint anys que rep el vot afirmatiu i unànime de tota la Corporació
El Pressupost se centra en la reactivació de l’economia i la recuperació social, i ascendeix a 24,7 milions d’euros

Acord històric a Petrer per a tirar avant els comptes municipals de l’any 2021 que ascendeixen a 24,7 milions d’euros i que incideixen en tres aspectes: el rescat de les persones la situació de les quals s’ha vist afectada per les conseqüències de la pandèmia; la reactivació de l’economia local a través de plans d’ocupació i programes per a ajudar al comerç, l’hostaleria i els professionals; i una aposta decidida per millores en Educació. De fet, molts centres educatius ja tenen aprovades reformes i ampliacions per un muntant global que supera els 10 milions d’euros.

És la primera vegada en els últims vint anys que el Pressupost de la institució local rep el vot afirmatiu i unànime de tota la Corporació, formada en aquest mandat per PSOE, PP, Ciutadans i Esquerra Unida.

El Pressupost per al nou any és 1,4 milions d’euros superior al de 2020, un increment dels ingressos que es deu, principalment, a la venda d’un solar municipal en Felip V per quasi 600.000 euros i la important disminució dels préstecs bancaris que també a més d’augmentar la recaptació, redueix la despesa.

A més, la suspensió de les regles fiscals per als anys 2020 i 2021 per part del govern de la nació permetrà una major capacitat inversora. A grans trets, el pressupost de Serveis Socials superarà els 2,3 milions d’euros. En foment de l’ocupació s’incrementarà un 70%, passant dels 384.000€ actuals a a 660.000€ per a l’any que ve. Una altra de les regidories que tindran un important impuls enguany és Educació que augmenta un 28%, arribant a un total de 405.000€. Esports, superarà per segon any consecutiu la xifra d’1 milió d’euros en despesa corrent i també s’incrementaran els recursos en Joventut, en Turisme i en Medi Ambient i la finalització de la tercera fase del Museu Dámaso Navarro obri noves expectatives en una àrea clau per a l’Ajuntament.

Cal destacar que pràcticament una quarta part de les despeses són pràcticament fixes i són les destinades al manteniment de la ciutat: la neteja de carrers i espais públics, la recollida de fem, la conservació de parcs i jardins, vies públiques, manteniment d’enllumenat, manteniment d’instal·lacions (col·legis, instal·lacions esportives, municipals), energia elèctrica i combustible. Hi ha una important reestructuració en les partides destinades a la recollida i eliminació dels fems, la qual cosa suposa un important augment del cost degut a l’augment del tractament del fem fins que estiga acabada la nova planta. Durant aquest any 2021 l’Ajuntament s’acostarà als 3´5 milions d’euros en la despesa total en neteja de carrers, recollida i eliminació de fem.