Acmavi reivindica “proves preventives per a detectar al més prompte possible la malaltia” en el Dia Internacional de Lluita contra el Càncer de Mama

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Irina Armero, pacient oncològica, ha sigut l’encarregada de posar veu a una malaltia de la qual en 2021 es diagnosticaren fins a 34.353 casos

L’Ajuntament de Petrer, de la mà de Acmavi (Associació del Càncer de Mama del Vinalopó) i AECC, s’ha sumat hui a la commemoració del Dia Internacional de Lluita contra el Càncer de Mama en un acte institucional celebrat a les portes del centre municipal Clara Campoamor amb la presència de representants de totes dues associacions, l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i regidores i regidors de la corporació municipal, entre altres.

 

Amb la finalitat de donar visibilitat a esta malaltia de la qual, segons les xifres de l’Observatori de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), en 2021 es van diagnosticar fins a 34.353 casos, Irina Armero, pacient oncològica i integrant de Acmavi, ha oferit el seu “testimoniatge del que suposa aquesta malaltia per a les dones que la patim”. En el cas d’Irina, va ser diagnosticada de càncer de mama fa aproximadament un any, “la mateixa setmana que complia 35 anys”.

 

En el seu discurs, a més de nombroses paraules d’agraïment per a Acmavi, per a la seua família -“la seua foguera”- i per a l’equip mèdic de l’hospital d’Elda, entre altres persones, Irina ha reivindicat “la necessitat d’avançar les proves preventives per a detectar al més prompte possible la malaltia”.

 

També ha expressat que “la meua arma per a lluitar contra esta malaltia ha sigut l’amor, l’amor dels meus i el meu amor propi”.

 

L’alcaldessa, que ha pres la paraula després del testimoniatge d’Irina, també ha afegit que “la detecció a temps és la medicina més eficaç contra el càncer”, i ha fet un agraïment especial a Acmavi per aquesta iniciativa i per totes les que realitza al llarg de l’any “per a fer costat a les persones amb càncer de mama per a ajudar-los en la part més important de les seues vides, compartint pors i desitjos a tots els nivells, què és allò que esperen de la vida, què els dona motivació a cuidar-se, a voler-se i a sentir-se orgulloses de les seues cicatrius, fruit d’una gran lluita”.

 

També ha afegit que “la gent solem vore els símptomes físics de les persones que pateixen càncer, de les persones que estan rebent tractaments agressius, però és difícil vore, amb els ulls, els símptomes emocionals i sentimentals. Per això és tan important que això es tracte com a pacients integrals en les unitats de pacients oncològics”.

 

DOCUMENTAL “VULNERABLE”

 

Irina ha contat que des de l’associació estan creant un documental, titulat “Vulnerable”, que mostra, durant el transcurs d’un any, la realitat d’un grup de dones diagnosticades amb càncer de mama, “perquè volem fer visible que no tot és color de rosa, mostrar les tragèdies que es viuen al llarg del camí i sempre donant un missatge d’esperança”.