Està dirigit a jóvens de 12 a 17 anys  amb activitats i un coneixement del medi natural de Petrer.

Edunatures. Jóvens per la naturalesa” és una iniciativa de la Regidoria d’Infància i Joventut, en col·laboració amb la de Medi Ambient, que recull el testimoni del voluntariat mediambiental que s’ha realitzat durant els anys anteriors i que pretén ser una alternativa d’oci per als jóvens adolescents de 12 a 17 anys. Petrer, que compta amb més de 7.300 hectàrees de sòl protegit (el 70% del terme), és el municipi amb major superfície legalment protegida de la província d’Alacant.

L’alcaldessa, Irene Navarro, que ha estat en l’inici de l’activitat, ha subratllat el fet que “a ningú escapa que Petrer compta amb un entorn privilegiat i som el cor ecològic del Vinalopó, d’aquí ve que són tan importants estes accions de protecció i de conscienciació”, i ha afegit que “els jóvens que participen en estos programes acaben per convertir-se en ambaixadors del respecte que hem de tenir quan eixim a disfrutar del medi ambient”.

Segons ha explicat el regidor d’Infància i Joventut, Alejandro Ruiz, “és una activitat que sempre té un bon acolliment i s’establix un compromís mutu i respectuosos amb el medi natural”.

El regidor de Medi Ambient, Fernando Díaz, per la seua banda, ha subratllat que “és important conscienciar sobre la importància de respectar el medi ambient”, una iniciativa que se suma a unes altres que es posen en marxa durant l’estiu com la realitzada pel grup de voluntaris del Centre Excursionista de Petrer per a la neteja de diverses zones, i als quals l’edil ha agraït la seua labor.

El programa es desenvoluparà durant les quatre setmanes del mes de juliol, amb 15 participants cada setmana, i començarà hui 5 de juliol. A més, enguany es recupera la pernoctació dels participants en l’alberg del campament de Caprala. L’activitat està realitzada per l’empresa especialitzada Planeta Caracol.

L’edil de Joventut ha subratllat que “l’organitzem seguint totes les mesures sanitàries marcades per les autoritats”. Per a això, els 15 participants per setmana es dividiran en 2 grups, a cadascun dels quals acompanyarà un monitor, que controlarà el compliment de les mesures sanitàries.

Realitzaran les seues activitats de dilluns a divendres en diferents paratges i zones de la localitat que ho requerisquen, rebent formació en matèria mediambiental, senyalística i orientació, reconeixement de flora i fauna, i fent tasques de neteja de zones, informació i prevenció.

WordPress Video Lightbox Plugin