Petrer celebra la II Festa Valor el diumenge 2 d`abril amb un passeig de rondalles

Publicada por Comunicación Ayto. de Petrer el

Esta activitat, organitzada per la Regidoria de Normalització lingüística, comptarà amb las contacontes Anna Alba i Eva Andújar

El pròxim diumenge 2 d’abril, a les 11 hores, la Regidoria de Normalització Lingüística ha organitzat la II Festa Valor “Passeig de rondalles” en honor de l’escriptor de Castalla Enric Valor, per la seua gran vinculació amb la ciutat de Petrer. La ruta literària discorrerà pel barri antic, on les contacontes Anna Alba i Eva Andújar aniran contant rondalles, la majoria del gran escriptor i gramàtic.

L’activitat, organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística juntament amb la Universitat d’Alacant (UA), començarà en la plaça de Dalt. A continuació, començarà el passeig, que pararà al carrer Arquet del Castell, on Eva Andújar contarà la rondalla “El pescador i el peixet”. En finalitzar, els assistents aniran cap al carrer del Castell, on Anna Alba contarà “I queixalets també”. Una vegada al carrer Mare de Déu, la mateixa Andújar narrarà “Paraula de cocodril”, i en la replaceta del Caragol, al carrer Major, Anna Alba contarà ‘El jugador de Petrer‘.

La participació en l’acte és gratuïta i els interessats en l’activitat han d’acudir a la plaça de Dalt a les onze del matí. 

ENRIC VALOR

Enric Valor i Vives va nàixer a Castalla el 22 d’agost de 1911 i va morir a València el 13 de gener de l’any 2000. És un dels autors en valencià més coneguts i llegits per estes terres. «Enric Valor sempre va tenir una especial estima al poble de Petrer, i així ve reflectit en la seua obra «Narracions de la Foia de Castalla» mitjançant concretes referències al nostre poble. El poeta sempre va recordar amb nostàlgia les excursions amb els amics i les caceres de tardor per Petrer. Sempre va recordar Petrer, i prova d’això és la rondalla titulada «El jugador de Petrer»», afirma María Carmen Rico en el seu llibre «Els carrers de Petrer».

ALTRES ACTIVITATS DE LA REGIDORIA

El Departament de Normalització de l’Ajuntament de Petrer té previst organitzar diverses activitats de promoció del valencià, tant per a públic en general com per a escolars de Petrer. Hi haurà cinema, teatre, conferències i un passeig de rondalles. 

Els dies 4 i 5 d’abril, els alumnes de 1r d’ESO dels quatre centres de Petrer podran gaudir a partir de les 9.30, al Centre Cultural, de la pel·lícula “Space Jam 2: noves llegendes”. Per la seua banda, l’alumnat de 1r de Batxiller va assistir el 22 de març al Teatre Cervantes, a l’obra de teatre “L’increïble assassinat d’Ausiàs March”, de la companyia Crit Teatre. Per últim, el 28 i el 30 de març, a les 11 hores al Centre Cultural, els alumnes de 3r d’ESO aniran a la conferència “Cultura popular valenciana”, oferida per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (ucc+i) UA Divulga, de la Universitat d’Alacant.

També es té previst un taller de teatre per a alumnes de 2n d’ESO al maig, i en el primer trimestre del curs 2023-2024 una obra de teatre per a alumnes de 4t d’ESO, a càrrec del grup de teatre amateur de la Universitat d’Alacant.