Una exposició amb 30 il·lustracions per a mostrar la visió de l’adolescència davant la violència masclista

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Es podrà visitar al Forn Cultural de Petrer del 7 al 24 de desembre

Com a part de les activitats entorn del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Regidoria d’Igualtat i Serveis Socials ha organitzat l’exposició “L’adolescència davant la violència masclista: vivències, actituds i percepcions sobre la violència masclista en adolescents”, que es podrà visitar al Forn Cultural del 7 al 24 de desembre.

Es tracta d’una exposició amb 30 il·lustracions creades a partir dels testimoniatges dels i les adolescents recollides en l’informe “Vivències, actituds i percepcions sobre la violència de gènere d’adolescents de la Comunitat de Madrid”, elaborat per la CIMTM (Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones) amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre les violències masclistes existents entre la població jove i la necessitat que s’erradiquen. Una investigació de caràcter generalista que es va dur a terme en Instituts de Secundària de la Comunitat de Madrid sobre com perceben i viuen la violència de gènere les xiques i xics d’entre 14 i 17 anys.

L’estudi aporta informació precisa sobre percepcions (idees, creences,) actituds i vivències de violència, oferint al seu torn una visió de conjunt sobre la violència basada en el gènere. Les dades extretes reflecteixen que les generacions més jóvens tenen problemes per a identificar què és la violència de gènere i quines són les seues manifestacions.

Esta exposició forma part del programa de conscienciació, prevenció i investigació de les diferents formes de violència contra les dones “10 en igualtat”, subvencionat pel Ministeri d’Igualtat.

Les làmines han sigut creades per cinc il·lustradores novelles compromeses amb la lluita feminista i, a través d’estes, es reflectixen alguns dels testimoniatges més impactants recollits en l’informe, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre les violències existents i la necessitat que s’erradiquen.

VISITES A L’EXPOSICIÓ

Lloc: Forn Cultural de Petrer
Del 7 al 24 de desembre
Horari de visites: de dijous a diumenge de 18.30 a 20.30 hores

ACTES DEL DISSABTE 25N

Demà, dissabte 25 de novembre, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones”, les activitats programades a Petrer començaran a les 17.00 hores, amb un café feminista organitzat per l’Associació Tiempos de Mujer en la seua seu del carrer l‘Horta.

A partir de les 18.30, l’activitat es trasllada a les portes del centre municipal Clara Campoamor, on, entre altres accions, es llegirà el manifest institucional elaborat en el si del Consell de les Dones.

A més, des de la regidoria d’Igualtat s’habilitarà un mural de grans dimensions perquè les persones que hi assistisquen puguen escriure els seus missatges en contra de la violència de gènere sota el lema “S’ha acabat”, que enguany ha articulat la campanya de sensibilització del 25N a Petrer.

Una vegada finalitzada la lectura del manifest, es realitzarà una marxa, amb el títol la “senda del silenci”, fins als Jardins Alcalde Vicente Maestre (antiga Esplanada), on finalitzarà la jornada amb la concentració que, com tots els anys, convoca Tiempos de Mujer.