Un operatiu de seguretat amb 150 agents de les policies Local i Nacional agents vetlarà pel bon desenvolupament de les Festes Patronals

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

La regidoria de Festes recorda que els menors de 14 anys només poden accedir als concerts acompanyats del pare, la mare o un tutor legal

Garantir la seguretat necessària en els esdeveniments amb una gran concurrència de públic com els concerts de Festes Patronals és l’objectiu de l’operatiu que s’ha dissenyat i en el qual intervindran la Policia Local, la Policia Nacional i Protecció Civil, a més de la Creu Roja i els Bombers, que estaran en alerta per si es requereix la seua intervenció.

Tal com ha explicat el regidor de Seguretat, Pablo Lizán, a més de vetlar per la seguretat dels assistents, el dispositiu extremarà la vigilància per a evitar que es venga alcohol a partir de les 10 de la nit fora dels recintes on se celebren els concerts, en estar prohibit per llei.

Tractarem per tots els mitjans de donar seguretat i tranquil·litat a les famílies i a tots aquells que vulguen gaudir dels espectacles organitzats per l’Ajuntament”, ha indicat l’edil.

Per als concerts on es preveu una major afluència d’assistents, el del cantant veneçolà Carlos Baute este dissabte, 1 d’octubre, amb l’actuació posterior del discjòquei Mario Bravo (component d’Olivia); el de Serafín Zubiri i la Societat Unió Musical de Petrer, i la posterior sessió de discjòqueis locals, el 8 d’octubre; i la festa dels 40 Principales el dia 11, tots ells al parc 9 d’Octubre; i els de Patrulla 66, Sara Vera + T. Estil i el Tributo a Fito y Fitipaldis, de la mà de Corazón Oxidado, el dia 7 d’octubre, i l’actuació infantil de Trócola Circ el dia 8, els dos al parc del Campet on hi haurà un ampli operatiu de la Policia Local i la Policia Nacional que es reforçarà amb efectius de la UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), així com de voluntaris de Protecció Civil. En total, un operatiu format per 150 agents en diferents torns, més de mig centenar de voluntaris de Protecció Civil i els efectius de Creu Roja.

La regidora de Festes, Ana Tortosa, ha recordat que “els menors de 14 anys només poden accedir als concerts si van acompanyades del seu pare, mare o tutor legal, tal com establix la llei”, i ha demanat a les famílies que tinguen en compte esta circumstància.

L’edil ha indicat que a la porta dels parcs hi haurà un sistema de comptatge per a no excedir els aforaments: 6.000 persones en el cas del parc 9 d’Octubre i 2.000 al Campet. Els accessos seran per la porta de l’avinguda Bassa Perico en el cas del parc 9 d’Octubre i Oscar Esplá al Campet. I en els dos parcs les eixides estaran en portes diferents per a millorar la seguretat.