Tres dels 143 hispano-palestins evacuats de Gaza per la guerra d’Israel s’instal·len a Petrer

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Un matrimoni amb el seu fill d’11 anys està en casa d’una altra filla que viu en la nostra ciutat des de fa anys i espera que puguen arribar set familiars més que actualment estan en l’alberg de refugiats de Badajoz

Un matrimoni refugiat de Palestina amb el seu fill d’11 anys s’ha instal·lat provisionalment en la vivenda d’una altra filla que residix a Petrer des de fa anys. L’home ha pogut eixir del país en guerra ja que té doble nacionalitat palestino-espanyola, ja que va viure i va treballar al nostre país durant més de dues dècades. La seua dona actual i el seu fill també han pogut eixir després de les gestions realitzades pel Ministeri d’Afers Estrangers del Govern d’Espanya, ja que les fronteres estan controlades per Israel.

Este és l’únic cas en tota la província d’Alacant de refugiats de la Franja de Gaza d’un contingent de 143 persones que han arribat durant les últimes setmanes al nostre país, totes elles amb doble nacionalitat o familiars en primer grau de persones amb passaport espanyol, com el cas d’esta família.

La regidora de Serveis Socials, Ana Tortosa, ha informat que des del seu departament s’ha activat un dispositiu per a atendre esta família. De manera paral·lela s’està tractant de portar a la nostra ciutat altres set familiars més, dos fills majors d’un anterior matrimoni i els seus descendents, que actualment es troben en l’alberg per a refugiats de Badajoz.

Els estem gestionant ajudes per a cobrir les necessitats bàsiques; el menor serà escolaritzat prompte, però també és molt important que hi haja un reagrupament familiar i puguen abordar junts tot l’horror que han viscut des del punt de vista més emocional”, ha indicat l’edil, que ha assenyalat que “han arribat molt tocats emocionalment perquè han viscut situacions molt dures, de vore morir veïns, amics i familiars i l’horror que suposa la guerra ”.

L’edil ha indicat que el seu departament també treballa per a aconseguir vivendes de lloguer per a esta família i per als membres que esperen reagrupar en les pròximes setmanes. A més, la regidora ha assenyalat que l’alcaldessa de la ciutat, Irene Navarro, realitzarà gestions a escala institucional amb altres administracions superiors perquè “igual que ha ocorregut amb els refugiats d’Ucraïna, s’establisquen mecanismes de suport a estes persones que han d’aprendre a viure després de deixar el seu treball, la seua casa i, en definitiva, la seua vida fugint de l’horror de la guerra a la Franja de Gaza”.