Després de les circumstàncies excepcionals de la pandèmia, aquesta activitat pretén respondre a la necessitat de conciliació familiar durant agost.

La Regidoria d’Igualtat i Servicis Socials de l’Ajuntament de Petrer ha organitzat, per primera vegada, una Escola d’Estiu dirigida a xiquets i xiquetes de 5 a 13 anys en situació de vulnerabilitat amb la finalitat de crear un espai lúdic en el qual fomentar el seu desenvolupament integral.

La regidora de l’àrea, Ana Tortosa, ha indicat que “després del moment viscut a causa de la pandèmia, en el qual, en molts casos, s’han incrementat les situacions de vulnerabilitat, des de la regidoria valorem que encara era més necessària, si cap, organitzar una Escola d’estiu per a compensar aquells factors menys positius que hagen repercutit en el desenvolupament integral dels més xicotets i, a més, donar suport a les famílies davant possibles dificultats que hagen sorgit durant aquest període”.

Amb aquesta activitat, subvencionada íntegrament per la regidoria, Servicis Socials busca afavorir la inclusió social de les famílies amb menors, oferir alternatives per a la conciliació familiar i laboral i compensar les manques que han pogut perjudicar els xiquets i xiquetes durant l’Estat de confinament.

L’Escola d’Estiu es desenvoluparà del 3 al 29 d’agost, és a dir, quatre setmanes, amb horari matutí de 09.30 a 15.00 hores. S’han previst dos grups de nou places cadascun: un grup per a xiquets i xiquetes de 5 a 9 anys; i un altre per a menors de 10 a 13 anys. Cadascun dels quals tindrà un monitor. Totes les activitats de l’Escola d’Estiu es desenvoluparan a les instal·lacions del Centre de Dia.

Els participants seran seleccionats pels tècnics de la regidoria entre els diferents casos d’intervenció en els quals estan treballant i sobre la base de criteris de vulnerabilitat.

La regidora ha volgut aclarir que “a més de garantir totes les mesures de seguretat i higiene perquè l’Escola d’estiu siga un espai lliure de coronavirus, des de la regidoria, a través de les famílies, ens assegurarem que els xiquets i les xiquetes participants no tinguen símptomes compatibles amb la COVID-19, estiguen diagnosticats o es troben en període de quarantena”.

 

WordPress Video Lightbox Plugin