Serveis Socials incorpora nous programes d’ajuda i manté a 0 les llistes d’espera

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Des de setembre la regidoria ha incorporat un servici d’atenció i seguiment de la malaltia mental crònica

Patricia Martínez, regidora en funcions d’Igualtat i Serveis Socials, en substitució d’Ana Tortosa, de baixa per maternitat, ha fet este matí un balanç de l’àrea de Serveis Socials durant 2021, destacant que “s’han ampliat ajudes, s’han complit tots els terminis dintre del termini i en la forma escaient i s’ha augmentat el pressupost”.

En paraules de la regidora, “Petrer és una ciutat sensible i des de Serveis Socials s’està fent una gran labor i, fins i tot, altres municipis ens consulten sobre com ho fem i com funcionem”.

L’edil ha insistit en el fet que en la regidoria es mantenen a 0 les llistes d’espera, i ha manifestat que “s’han acurtat els temps d’espera per a les persones que necessiten estes ajudes”, a la qual cosa ha contribuït la contractació en 2021 de tres noves treballadores socials per a garantir una millor atenció individualitzada a través del servei d’acolliment i atenció davant situacions de necessitat social.

Martínez també s’ha referit a nous programes d’ajudes i serveis gestionats des de la regidoria posats en marxa en 2021. En eixe sentit, ha destacat que, a través del nou Programa d’ajudes per a lloguer d’habitatges destinats a famílies afectades per desnonament o en situació de vulnerabilitat, s’han tramitat un total de 52 ajudes.

Des del mes de setembre passat, la regidoria compta amb un nou servei d’atenció i seguiment de la malaltia mental crònica, l’objectiu de la qual és donar resposta a la integració social de les persones amb malaltia mental greu en el seu àmbit comunitari.

Quant als serveis que ja es prestaven, com el servei de promoció de l’autonomia, el d’inclusió social, amb el programa de Renda Valenciana d’Inclusió; o el d’atenció a dones víctimes de violència de gènere i masclista, la regidoria ha atés i/o gestionat més de 2.000 ajudes/ casos.

A més, en 2021, des del servei d’acció comunitària, es va elaborar una guia de recursos socials, sota el títol de “Teixint Xarxa Social”, “amb un gran acolliment entre ciutadans i associacions i per la qual també rebem una felicitació des de la Conselleria de Benestar social per la bona faena que s’està fent a Petrer”, ha expressat la regidora.

Per la seua banda, des de la Unitat d’Igualtat s’ha continuat treballant amb tallers de prevenció i sensibilització en matèria d’igualtat i violència de gènere en tots els centres educatius de Petrer, acció que en 2021 s’ha complementat amb l’elaboració de la primera “Guia pràctica per a l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista”.

La regidora ha conclòs referint-se al nou “programa d’educació física en parcs públics” que ha posat en marxa el Centre de dia de menors i “que està permetent la participació i inclusió d’aquests xiquets juntament amb altres xiquets”.