Tots els centres han valorat el treball realitzat per l’agent, incrementant a més nivells educatius i xarrades amb pares i mares.

Hui s’ha presentat la nova programació de la Unitat Agent Tutor de la Policia Local de Petrer, que es va crear durant el passat curs escolar i que té com a objectiu tractar problemàtiques relacionades amb menors dintre i fora de l’entorn escolar, realitzant, fonamentalment, una labor preventiva de formació i informació.

Posem en valor el treball realitzat per l’agent que està al capdavant d’aquesta Unitat, Francisco José Martínez, i així també ens ho han fet saber els centres escolars”, ha indicat el regidor de Policia Local, Pablo Lizán, que ha indicat que l’any passat es va arribar a 800 escolars i es va intervindre en 7 requeriments dels mateixos centres. Enguany s’amplia matèria, nivells educatius i s’implicarà també els pares i mares a través de xarrades.

Este nou curs participaran alumnes de 6é de Primària i 1r de Secundària com l’any passat, als quals se sumarà els de 5é de Primària i 2n de Secundària. La regidora d’Educació, Sabina Sendra, ha assenyalat que que en el primer trimestre s’abordarà l’assetjament escolar, ciberassetjament, delictes d’odi i delictes a les persones, dirigit als alumnes de 5é i 6é de Primària; durant el segon trimestre en 1r de l’ESO s’abordaran els problemes d’alcohol i addicció al joc; i amb els alumnes de 2n de l’ESO, la resta de substàncies addictives i l’addicció al porno, aspecte que ha sigut sol·licitat pels mateixos centres educatius; mentres que en el tercer trimestre es destinarà a consolidar i reforçar el treball dels dos primers trimestres del curs.

L’edil ha indicat que “també implicarem les famílies a través de xarrades” i amb altres àrees de l’Ajuntament es preparen accions i tallers complementaris que donen continuïtat en altres àmbits a la labor realitzada per l’agent.

Per part seua, l’agent Francisco José Martínez ha destacat que “hi ha un treball coordinat de tota la policia, per a donar continuïtat al carrer i des de les diferents unitats, la labor que es fa amb els escolars”.

El programa consistix a “formar i informar, però també dialogar, negociar i mediar en els conflictes d’alumnes amb problemes per a oferir-los eines que els permeten fomentar el seu desenvolupament personal, la prudència perquè exercisquen les seues llibertats o el compliment de les seues obligacions”, ha recordat l’agent.

Es tracta d’un recurs més per a fer costat a la comunitat educativa, en estreta coordinació amb la resta de professionals de la xarxa de recursos municipals. El seu àmbit d’actuació es concentra en l’entorn escolar i amb els professionals de l’àmbit social sense perdre la condició d’agent de l’autoritat i tot el que representa.