Presentada la XII Carrera i Marxa Catí-Rabosa que inclou, com a novetat una prova puntuable per al trail del Mont Blanc

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Se celebra el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre

El cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre se celebra la XII Carrera i Marxa de Rabosa-Catí organitzada pel Centro Excursionista Eldense per a les quals s’esperen aconseguir la xifra de 400 persones en les diferents categories. El president de l’entitat, Rogelio García, ha explicat que se celebrarà en dos dies amb inici i eixida al parc Daniel Esteve a Rabosa.

El primer dia, el 30 de setembre, se celebrarà la marató de 42 quilòmetres Rabosa-Catí, amb 2.100 metres de desnivell positiu; i el trail de 24 km i 1.300 de desnivell positiu de Rabosa – El Cid – Castellarets. Cal destacar que esta última prova, i com a novetat, serà puntuable per al trail de Mont Blanc, una prova molt emblemàtica del circuit de muntanya. “Creiem que esta novetat farà que vinguen molts corredors d’altres punts del país”, ha indicat el president del CEE, que ja ha confirmat que hi ha prop de 300 inscripcions i esperen poder rondar les 400 ja que fins al dia 24 de setembre hi ha de termini per a fer-ho. De fet, ja hi ha inscrits de Sevilla, Ciudad Real i el País Basc.

La segona part d’esta prova serà el diumenge, 1 d’octubre, amb dos trails, de 18 i 14 quilòmetres, respectivament, i una marxa per a senderistes de 14 quilòmetres també. “Cal destacar que totes les proves discorren en plena naturalesa pels paratges de Petrer i, sobretot la gent de fora que es trobarà amb la muntanya que tenim ”, ha assenyalat García.

La prova està catalogada d’“ecoresponsabilitat”, per la qual cosa no hi haurà gots en els avituallaments i els envasos hauran de depositar-se en els llocs indicats per a això, respectar les senderes abalisades, així com la flora i la fauna. Tota la senyalística es retirarà en el moment que acaben les proves. Tota la informació i les inscripcions, en l’enllaç: www.carreraymarchaderabosa.es.

La regidora d’Esports, Patricia Martínez, ha indicat que “és un esdeveniment amb molta solera en la nostra població” i ha donat les gràcies al Centro Excursionista Eldense per l’organització i comptar sempre amb la institució municipal.