Portillo llança un missatge de “tranquil·litat” ja que els carrers del centre estaran acabats a principis d’abril tal com estava previst

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Este cap de setmana s’obrirà el primer tram entre País Valencià i el Teatre Cervantes, inicialment només per a vianants, i d’aquí a unes quantes setmanes també a vehicles

El regidor d’Urbanisme, Fernando Portillo, ha llançat hui un missatge de “tranquil·litat” a la població i especialment als festers, ja que “les obres de revitalització i revaloració de la zona centre avancen a bon ritme i s’espera que a principis d’abril estiguen acabades, tal com estava previst i com així ho van informar els responsables de la Unió de Festejos”. L’edil ha fet estes declaracions al carrer Gabriel Payá, i ha anunciat que este cap de setmana ja s’obrirà, en principi sols a vianants i d’aquí a unes quantes setmanes també a vehicles, el tram comprés entre País Valencià i el Teatre Cervantes. “Som plenament conscients de la importància que per a veïns, comerciants i també per a les festes de Moros i Cristians tenen estes obres i és per això que es van planificar pensant en totes les variables i no hi ha res que ens indique que no acabaren en el temps estipulat”, ha subratllat.

Portillo també ha anunciat que dilluns que ve es reprenen els treballs d’excavació arqueològica en la plaça de Baix, concretament en el sondeig on han aparegut diverses troballes, algunes d’una importància vital per a conéixer la història de Petrer. L’edil ha desmentit unes recents declaracions del principal partit de l’oposició i ha assenyalat que “no sé quina intenció tenien quan van tractar d’alarmar la població dient que no començarien fins dintre de dos mesos. Si m’hagueren preguntat els ho haguera explicat sense cap problema”.

L’edil ha indicat que els dos sondejos en els quals no va aparéixer cap troballa es tancaran, així com les escales d’entrada al refugi més pròximes a l’església. Quedarà oberta la zona d’excavació on va aparéixer el mosaic romà i la columna i també ha eixit a la llum la segona entrada al refugi de la guerra civil que, tal com ha indicat l’edil, “és molt possible que estiga en millors condicions per a la seua conservació perquè està voltada”.

En qualsevol cas, Portillo ha dit que es farà un tancat de més qualitat i un enfundat amb motius festers en la zona arqueològica que s’ha de continuar excavant, però que no dificultarà el desenvolupament dels actes, així com també quedaran en ús els carrers que envolten la plaça per on la imatge de Sant Bonifaci és portada fent tres voltes abans d’entrar a l’església de Sant Bartomeu. El que de moment ha quedat aparcat i no hi ha data d’inici és per a les obres de reforma de la plaça, el projecte de la qual possiblement haurà de refer-se sobre la base dels elements patrimonials que es puguen localitzar.