Petreremprende busca a Europa aliar-se amb altres projectes innovadors per a impulsar conjuntament l’emprenedoria

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

El Ayuntamiento de Petrer optarà a fons europeus per a generar noves idees empresarials, ajudar els emprenedors i reduir l’atur

L’Ajuntament de Petrer demanarà fons europeus amb la mirada posada a buscar nous nínxols per al teixit econòmic de la població que permeten desenvolupar millor la iniciativa dels emprenedors i que això contribuïsca a continuar reduint les llistes de desocupació.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo, ha explicat que amb esta iniciativa “pretenem compartir i conéixer altres experiències en aliança amb quatre entitats d’altres tants països europeus, amb la finalitat d’impulsar polítiques públiques perquè continuem avançant en la necessària diversificació i la posada en marxa de noves idees empresarials”. Des de la posada en marxa de Petreremprende han sigut més de dues-centes iniciatives de tota la província d’Alacant les que han participat en esta llançadora de projectes innovadors.

Esta dilatada trajectòria mira ara a Europa per a conéixer altres experiències internacionals i optarà al projecte Erasmus Plus KA210 amb el qual es pretén involucrar altres entitats públiques i privades vinculades amb l’emprenedoria empresarial i la generació de noves idees empresarials. Estes entitats col·laboraran, crearan sinergies sobre estes temàtiques, intercanviaran experiències, milloraran els seus mètodes de treball i a més, desenvoluparan nous materials i bones pràctiques que ajuden l’emprenedoria dels jóvens europeus.

En el projecte liderat per Petrer que en els pròxims mesos es presentarà als fons europeus, s’espera que estes entitats milloren qualitativament en els seus mètodes de treball en l’àmbit de l’emprenedoria, desenvolupen productes innovadors que siguen d’utilitat per als seus treballadors i per a altres contextos de la Unió Europea.

El projecte també pretén tenir un fort impacte en el teixit emprenedor de Petrer i de la província”, ha destacat Morcillo, que ha indicat que tindrà una duració de 24 mesos i servirà, a més, per a posicionar el municipi en el context europeu de la innovació i l’emprenedoria.

Entre els objectius del programa Erasmus Plus i la seua línia de cooperació a xicoteta escala, es troba el millorar els mètodes i ferramentes d’ensenyament. En este sentit, el projecte liderat per l’Ajuntament de Petrer seguirà este objectiu des d’una necessitat real del territori, com és reduir la desocupació en la localitat i a més, millorar les capacitats dels habitants de Petrer perquè puguen emprendre la seua pròpia empresa.

Tot això a través del treball conjunt amb altres municipis, universitats, instituts de formació professional, associacions d’empreses i altres entitats relacionades de diferents països de la Unió Europea. L’Ajuntament també sol·licitarà a la Diputació una subvenció per a la redacció del projecte, dintre d’una de les línies establides per la institució provincial.