Petrer sol·licita una subvenció de 903.163 euros per a contractar a 59 aturats mitjançant tres plans d’ocupació

Publicada per Comunicación Ayto. de Petrer el

Els programes EMCORP, EMCUJU i EMPUJU estan subvencionats íntegrament per la Generalitat Valenciana.

Els destinataris de l’EMCORP són persones desocupades de qualsevol edat, mentre que els altres dos programes es dirigeixen a joves menors de 30 anys.

L’Ajuntament de Petrer ha sol·licitat subvencions per un import total de 903.163 euros per a la contractació de 59 aturats a través de tres plans d’ocupació. El ventall tant d’edat com de llocs oferits és molt ampli. Aquests nous plans d’ocupació, se sumen als que l’Ajuntament s’està adherint durant els últims anys, i que formen part d’una línia de treball molt important de l’equip de Govern com és fomentar l’ocupació entre aquelles persones que, desgraciadament, es troben en situació d’atur. L’objectiu és que aquests programes també servisquen per a adquirir noves habilitats als qui participen en ells i que d’aquesta forma puguen projectar-se amb majors garanties i experiència en el mercat laboral.

Concretament, l’Ajuntament de Petrer ha sol·licitat una subvenció de 157.757 euros del programa EMCORP, un programa operatiu del Fons Social Europeu, al qual podran optar aturats de qualsevol edat per a un ventall molt ampli d’oficis com obra, pintura, ferreria, etc. així com desocupats amb qualificació com administratius, arquitectura tècnica i treball social. Els contractes seran de 6 mesos de duració i s’estima que el programa començarà al novembre d’aquest mateix any.

D’altra banda a través del programa EMCUJU, s’ha sol·licitat una subvenció de 260.229 euros, per a la contractació durant un any de 14 joves menors de 30 anys amb qualificació en departaments com Servicis Socials, Cultura, Servicis, Educació i Medi Ambient, entre altres. L’oferta de cursos és molt àmplia i va des de treballadors socials, enginyers, tècnics de medi Ambient o guies turístics, entre altres.

I per al programa EMPUJU, dirigit a joves desocupats majors de 16 anys i menors de 30 també amb un contracte d’un any de duració, s’han sol·licitat 485.176 euros. L’Ajuntament vol, amb aquesta subvenció, contractar durant un any a 29 joves que van des d’auxiliars administratius, conserges, oficials i peons d’oficis diversos i educadors infantils.

Els programes EMCUJU i EMPUJU són finançats en bona part per fons europeus de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

Una vegada tramitades les subvencions, ara s’està a l’espera que siguen resoltes per la Generalitat Valenciana, per la qual cosa el procés de selecció així com altres detalls no es donaran a conéixer fins aleshores. S’ha insistit en el fet que els aturats comproven en l’oficina de Labora (el que anteriorment es deia Servef), a la plaça Pablo Iglesias, que els seus perfils estiguen actualitzats, així com que els menors de 30 anys estiguen inscrits en el Registre de Garantia Juvenil.

Una vegada tinguen la resolució es publicarà el detall de totes les places oferides i s’explicarà el procediment que se seguirà que, com en altres ocasions, serà una selecció que realitza directament l’oficina de Labora.

WordPress Video Lightbox Plugin