Des de divendres a la nit fins diumenge, l’Ajuntament il·luminarà de verd el cartell de Petrer per l’entrada de Salinetes i les fonts del Guirnei i de l’avinguda Madrid

L’Ajuntament de Petrer il·luminarà de verd a partir d’aquest divendres a la nit i fins el diumenge 21 el cartell de “Petrer” a l’entrada des de l’autovia per l’eixida de Salinetes, la font situada a la rotonda de l’av. El Guirnei i la font de l’avinguda Madrid, al costat de l’estació d’autobusos.

D’aquesta manera, l’administració petrerina se suma a la celebració del Dia Mundial contra l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), fixat en el calendari el 21 de juny des del 1997, dia impulsat per associacions de pacients de tot el món per a conscienciar sobre aquesta malaltia, unir forces i exigir més investigació, que és un dels pilars fonamentals per a aconseguir augmentar l’esperança de vida dels pacients amb ELA.

La regidora de Sanitat, Juana Ochoa, ha subratllat que “és la nostra responsabilitat com a administració més pròxima al ciutadà posar el nostre granet d’arena per a visibilitzar i conscienciar sobre causes socials i malalties que requereixen de més mitjans per a millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables”.

Cap malalt d’ELA sense un cuidador especialitzat” és el lema que l’Associació Espanyola d’ELA (adELA) ha creat per a enguany, insistint en la importància que tots els pacients amb ELA disposen d’un cuidador especialitzat capaç de cobrir les seues necessitats, tenint en compte que aquesta malaltia genera una dependència absoluta del pacient i que moltes famílies es veuen incapacitades per a poder ajudar el seu familiar malalt.

Segons dades de la mateixa associació, al voltant de 4.000 persones a Espanya estan diagnosticades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). A més, també apunten que cada any es diagnostiquen a Espanya 900 nous casos d’ELA però, al mateix temps, 900 persones moren anualment per aquesta malaltia.

WordPress Video Lightbox Plugin