Els dies 12, 15 i 16 d’abril s’impartiran xarrades i es realitzaran accions de conscienciació ciutadana per a sensibilitzar sobre la importància que té reciclar per al medi ambient.

Els dies 12, 15 i 16 d’abril, Petrer se sumarà a «El Repte del reciclatge» per a ser el municipi, dels integrats en el Consorci Crea, que més recicle. Aquesta iniciativa, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana, i que està impulsada per la Generalitat Valenciana i Ecoembes, es planteja com una competició per a augmentar l’aportació de residus als contenidors groc i blau i per al qual s’ha establit un premi de 6.000 euros per a una ONG triada pel municipi guanyador. En el cas que Petrer aconseguira el primer lloc, aquesta quantitat serà destinada a l’Assemblea Local de Creu Roja Espanyola.

Durant aquests dies, Petrer acollirà la visita de la furgoneta del reciclatge i es realitzaran accions de conscienciació ciutadana i activitats d’entreteniment per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors groc i blau.

El primer dia de la visita serà el divendres 12 d’abril, quan la furgoneta del reciclatge estarà, des de les 9.00 hores, als voltants del Mercat Frontera. El segon dia d’estada, el dilluns 15 d’abril, el comando del reciclatge se situarà a partir de les 9.00 hores als voltants del Mercat Central, on s’interactuarà amb la gent que acudisca al mercat i zones comercials limítrofes i s’impartiran xarrades. A més, també es realitzaran tres xarrades audiovisuals informatives per a un total de 150 alumnes de l’Institut Azorín que serviran per a explicar als estudiants en què consisteix el reciclatge i per què és tan important per a protegir el medi ambient.

Finalment, el dimarts 16 d’Abril, s’oferiran diverses conferències a alumnes que cursen els seus estudis a l’IES Poeta Paco Mollà i a l’Institut Santo Domingo.

Amb aquesta iniciativa es busca augmentar, almenys, un 15% la taxa de reciclatge als municipis que formen part del Consorci Crea i passarà, a més de per Petrer, per Banyeres de Mariola, Biar, Monòver, Elda, Onil, el Pinós, Saix, Salines, Villena i la mancomunitat Beneixama-el Camp de Mirra-la Canyada.

WordPress Video Lightbox Plugin