Arrelats és una iniciativa turística pionera en tota la província.

Aquest pròxim diumenge es reprén “Arrelats”, una iniciativa turística de Petrer, pionera en la provincial d’Alacant, que va nàixer l’any passat fruit de la col·laboració entre la regidoria de Turisme, la Cooperativa Agrícola i l’empresa Horizontal, guanyadora de la 2a edició de Petreremprén.

En aquesta ocasió l’ametla serà la protagonista, tant des del punt de vista del seu cultiu a la partida rural La Soleta, on els participants podran conéixer el sistema de recol·lecció i els processos que se segueixen en el camp per a l’obtenció del fruit, com a la Cooperativa on es canalitza la seua venda, així com també des del punt de vista gastronòmic, amb dues receptes de salat i altres dues de dolç en les quals s’utilitza aquesta fruita seca.

El regidor de Turisme, David Morcillo, ha indicat que “és una nova aposta per un turisme innovador, una experiència a l’entorn rural en la qual ja han participat més de dues-centes persones amb un resultat excepcional”. L’edil també ha destacat la col·laboració de la institució municipal amb la Cooperativa i amb la iniciativa privada, una fórmula col·laborativa que “és un segell d’identitat de la nostra ciutat perquè així sumem talent i som capaços d’aconseguir metes més altes”.

Aquesta activitat amb l’ametla arriba en plena campanya de recol·lecció en la qual s’espera una producció superior a 80.000 kg que seran canalitzats a través de la Cooperativa. El seu responsable, José Joaquín Reig, ha mostrat l’agraïment d’aquesta entitat per la promoció del sector agrícola i del treball realitzat en favor dels qui mantenen en producció els seus terrenys.

Es tracta, com ha explicat la tècnic de Turisme Sara Sánchez ,de “viure un diumenge de camp més enllà de les habituals rutes senderistes, aquesta és una experiència en la qual es combinen emocions i la possibilitat de participar i conéixer tots els processos i la gastronomia vinculada a aquest fruit”.

El preu de l’activitat és de 15 euros i inclou desdejuni, transport i tot el material necessari per a realitzar-la. La inscripció pot fer-se a través de la pàgina de Facebook de Turisme Petrer, telefonant al 966 98 94 01, o a l’Oficina de Turisme, situada a la plaça de Baix, núm. 10.

WordPress Video Lightbox Plugin