Han sigut confeccionades per una xarxa solidària de voluntàries i la participació de les empreses locals Comertex, Cano i Lavandería Clat.

L’alcaldessa, Irene Navarro, ha anunciat el repartiment de màscares infantils reutilitzables als xiquets i xiquetes de Petrer entre 3 i 12 anys d’edat que es durà a terme en els seus propis col·legis i en les franges horàries que cada centre ha establit per a evitar aglomeracions.

Els experts no recomanen l’ús de màscares per a xiquets menors de 3 anys pel que “el repartiment es farà a partir d’aquesta edat, a partir de primer d’Infantil inclòs, fins a 6é de Primària”, ha anunciat la regidora de Sanitat, Juani Ochoa, del departament de la qual, conjuntament amb la regidoria d’infància i Joventut que dirigeix l’edil Alejandro Ruíz, va sorgir la iniciativa.

Les màscares han sigut confeccionades per deu enfranquidores i modistes de la xarxa solidària que a principis de la crisi sanitària va sorgir a Petrer com una iniciativa que va ser copiada per nombroses poblacions de tot el país, i la col·laboració de les empreses Comertex, que ha cedit el teixit; Cano (articles per al calçat i la marroquineria) que ha aportat les gomes; i Clat Lavandería que està higienitzant i embutxacant les màscares.

L’alcaldessa ha dit que “és temps de cooperació. La corresponsabilitat col·lectiva és la clau per a superar aquesta crisi sanitària, econòmica i social”. La primera edil ha recordat que l’Ajuntament ja ha repartit màscares als domicilis, tornarà a fer un segon enviament, i ara arriben aquestes màscares, amb una grandària especial, per als xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys.
La regidoria d’Educació que dirigeix l’edil Sabina Sendra està coordinant amb els centres escolars l’operatiu de distribució de les màscares que es duran a terme de dimecres a divendres d’aquesta mateixa setmana, en les franges horàries que cada centre establirà per cada nivell educatiu, amb la finalitat d’evitar aglomeracions.

L’alcaldessa i l’edil de Sanitat han estat a Clat Lavandería, el pas final en el qual s’higienitzen i s’embutxaquen abans del seu repartiment, per a agrair tot el treball realitzat per aquesta empresa local al llarg de la crisi i per la seua col·laboració en la higienització de bates i màscares que coordina el modista Fernando Vera, les màscares d’Apanah, o la roba dels sanitaris dels centres de salut de Petrer.

Irene Navarro ha agraït al gerent de Clat Lavandería, Vicente Pastor, tot el treball i la implicació solidària que estan tenint durant aquest temps tan complex en el qual ens trobem.

Pastor ha donat algunes claus per a la reutilització de les màscares, com llavar-les en programes curts a la llavadora amb una gota de lleixiu o únicament amb el mateix detergent, i deixar-les assecar al sol que també és antisèptic.

A més, l’alcaldessa ha agraït, una vegada més, a les empreses, professionals i persones que a títol individual han estat col·laborant en les diferents iniciatives que s’han posat en marxa. “Petrer ha donat un exemple de solidaritat en els pitjors moments de la crisi i això és una cosa que jo la pose en valor perquè demostra la qualitat humana dels nostres veïns i veïnes”, i ha sumat els agraïments a les deu persones que han participat desinteressadament en aquestes màscares infantils: Fini Brotons, Teresa Brotons, Juli Brotons, Ana López, Adrián Agulló, M.ª Jesús Lara, Adela Carbonell, Maruja Martínez, Mise Díaz i M.ª Carmen Ibáñez, coordinades per l’edil de Sanitat.

WordPress Video Lightbox Plugin