La majoria de peticions són del sector servicis, especialment peluqueries, i de comerços al detall

La regidoria de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Petrer ha rebut en una setmana 175 sol·licituds per a la segona fase del Pla Resistir, a la qual destina 575.357 euros.

El departament que dirigix l’edil David Morcillo està tramitant estes sol·licituds d’ajuda econòmica per a comerços i empreses afectades per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia del Covid-19. La majoria de les peticions són del sector serveis, peluqueries i comerços al detall.

Cal recordar que en la primera fase es va ajudar el sector de l’hostaleria i de l’entreteniment, principalment, i en aquesta ocasió les subvencions es dirigeixen a botigues de roba, calçat, electrodomèstics, esports, animals de companyia, joieries, així com a serveis de perruqueria i estètica, entre altres. En total, més de 70 tipus d’activitats diferents sobre la base de les recomanacions del Consell, a més de 16 activitats més proposades i consensuades amb l’associació de comerciants de la ciutat.

Desenvolupament Econòmic ha atés durant el mes de maig 35 consultes a través del xat i s’han atés una mitjana de 7-8 trucades telefòniques diàries, a més de mantenir una reunió amb les assessories per a explicar els detalls d’estes subvencions.

En esta segona fase a penes canvien els tràmits del procediment respecte a la primera, per la qual cosa hi ha una major familiarització del tràmit, que es traduïx en un major nombre de sol·licituds ben omplides o sense necessitat de rectificar. A pesar d’això, des del Departament de Desenvolupament Econòmic contacten diàriament amb aquells sol·licitants que hagen d’esmenar o corregir algun aspecte de la seua documentació.

Els comerços i professionals que s’adherisquen a esta segona fase del Pla Resistir a Petrer rebran ajudes directes de fins a 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i fins a 200 euros més per cada treballador a càrrec d’estes persones autònomes o empreses, amb un màxim de deu. En el cas que les sol·licituds d’ajuda superen la quantitat consignada per a tal fi, es minoraran de manera proporcional a cadascuna d’elles.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 2 de juny.

WordPress Video Lightbox Plugin